Jaan Kirsipuu võttis Saaremaa velotuuri üldvõidu teist aastat järjest

Jaan Kirsipuu võttis Saaremaa velotuuri üldvõidu teist aastat järjest

SENTIMEETRITE MÄNG: Velotuuri viimase etapi võitnud Silver Schultz (vasakul) kontrollib finišijoont ületades, kas võit ikka kuulub talle.

CFC meeskonna koosseisus sõitev Jaan Kirsipuu võitis 51. Saaremaa velotuuri vaatamata sellele, et ei võitnud ühtegi etappi ja on aktiivsest rattasõitmisest sootuks tagasi tõmbamas. Saarlaste parimana oli Indrek Rannama kaheksas.

Kirsipuu edestas viieetapilisel velotuuril 28 sekundiga Leedu sõitjat Vladimir Smirnovi ja 35 sekundiga Allan Orast. Võidumees krooniti ka Eesti mitmepäevasõidu meistriks.

Kirsipuu pani oma võidule aluse sarnaselt eelmise aastaga, edestades konkurente Kuressaare tänavatel eelviimase etapina sõidetud eraldistardis. Sel aastal sõitis etapi teisena lõpetanud Kirsipuu vahe sisse Vladimir Smirnoviga, kes lõpetas kokkuvõttes teisena.

Kirsipuu sõnul oli viimane etapp vaid vormistamise küsimus, kuna 28-sekundiline edumaa oli piisav. Kaks aastat järjest Saaremaal võidutsenud Kirsipuu kolmandat võitu lubada veel ei julgenud. Samas ei ole sellise trikiga seni ükski rattur hakkama saanud. Kirsipuu arvates tuli selleaastane võit kätte kergemini kui eelmisel aastal, oma osa selles mängis kindlasti ka velotuuri lühendamine ühe etapi võrra.

Laupäeval Kuressaares sõidetud eelviimase etapi, eraldistardi võitis Ervin Korts-Laur, teine oli Jaan Kirsipuu ja kolmas Andre Aduson. Sama päeva õhtupoolikul Kuressaare linnatänavatel viimase etapina sõidetud grupisõidus võidutses Silver Schultz. Talle järgnesid Paavo Paajanen ja Janar Jermakov. Etapi alguses püsis liidergrupis ka Indrek Rannama, võites esimese vahefiniši, kuid tehniliste apsude tõttu lõpetas mees alles 19. kohal.

Kokkuvõttes oli 51. velotuuri parim meeskond juba neljandat aastat järjest CFC Spordiklubi. Aktiivseim rattur oli Erki Pütsep, mägedekuningas Oskari Kargu ning parim juunior Janari-Joel Jõesaar.

Saarlaste kohad olid meeste arvestuses: Riko Räim 57., Rigo Räim 63. ja Indrek Kelk 65. Kokku lõpetas velotuuri 111 alustajast 73 ratturit.

Print Friendly, PDF & Email