Kaelarihmaga rebane hulkus linnas (2)

Kaelarihmaga rebane hulkus linnas

KODUREBANE: Kauba tänaval ringi hulkunud rebane ei paistnud inimesi kartvat. Kellegi lemmikloomana kandis rebasekutsikas tõukoertega tegeleva Eesti Kenneliidu märgiga kaelarihma.

Johan Spa töötajad teatasid eile päästeteenistusele, et hoone kõrvalhoovis jookseb ringi rebasekutsikas, kaelarihm järel lohisemas. Kellegi poolt kodustatud rebase võtsid päästjad kinni ning omanik tuli oma lemmikule järele.

“See on täiesti vale teguviis,” ütles Taluapteegis tegutsev loomaarst Lea Hio-väin selle kohta, et keegi on püüdnud rebasekutsikat kodustada. Hioväin tõdes, et rebased satuvad küll linna ja ka linnastuvad, kuid rebase koht on siiski metsas.

Koerarihm rebase kaelas

Johan Spa töötajad, kes rebasekutsikat märkasid, ütlesid, et loom jooksis tühjas kõrvalhoovis juba pool tundi. Rebase toimetamisi saatis kajakakisa, kuna samas hoovis asus kajakate pesa, kelle udusulised pojad samuti hoovis ringi tatsasid.

Kohale saabunud päästjad suutsid rebase kiiresti võrku püüda, kuid avastasid, et rebase kaelas olnud rihmal ilutses Eesti Kennelliidu metallist registreerimismärk, millel kirjas, et rihma omanik on nr 65.

Eesti Kennelliidu büroojuhi Jaak Siinmaa sõnul on tegu mingi vana kaelarihmaga, kuna taolisi märke enam kasutuses ei ole ning selle järgi rihma või seda kunagi kandnud koera tuvastada ei saa.

Päästeteenistuse päästjad olid rebase kinni püüdes aga segaduses. Mida taolise kodustatud loomaga peale hakata. Metsa teda viia ei saa, sest linnaeluga harjunud loom ei pruugi seal toime tulla.

Lääne-Eesti päästekeskuse avalike suhete büroo juhataja Sirle Mati sõnul tuli rebasekutsika omanik siiski oma lemmikule järele. Kes omanik oli, seda Matt öelda ei osanud.

Print Friendly, PDF & Email