Juhtkiri: Et koolitee ei lõppeks

Juhtkiri: Et koolitee ei lõppeks

 

Niipea kui põhikoolide lõpuaktused läbi ja noortel tunnistused käes, algab uus tunglemine – vaja 9 klassi tarkusele lisateadmisi hankima hakata. Valikuid on selleks Saaremaal mitmeid.

Juba aastaid on Kuressaare gümnaasiumisse suur tung olnud. Möödunud aastal avati koolis viis kümnendat klassi, ülemöödunud aastal kuus ning aasta enne samuti kuus. Tänavu võtab KG vastu neli klassitäit noori. SÜG jätkab traditsioonilise kolme klassiga. Ametikooli erialasid ei jõua kahe käe sõrmedel üles lugedagi.

On juba selgunud, et kõik soovijad Nooruse tänava kooli õppima ei pääse. Sellest ei tasu teadmishimulistel noortel aga heituda. Tänasel päeval polegi vast vahet, millises Saaremaa koolis õppida. Kes õppida tahab, saab vajalikud teadmised kätte kõikjal. Keda kool ei huvita, seda ei aita ei püssi- ega ussirohi.

Soovime vastsetele koolilõpetajatele õigete otsuste langetamist ning julgust järgida koolivaliku tegemisel südamehäält. Saaremaa vajab ennekõike tarku ja endaga rahulolevaid inimesi, kes elu siin edasi viivad. Käes on tänaste noorte aeg oma panuse peale mõtlema hakata!

Print Friendly, PDF & Email