Fotovõistlus selleks korraks läbi

Fotovõistlus selleks korraks läbi

VÕITJA: Merilen Mentaalil tuli sõita spetsiaalselt Tallinnast Saaremaale reisifotode konkursi auhinda – fotoaparaati – kätte saama.

Mitu kuud kestnud Oma Saare reisifotode konkursi “Nii nad elavad…” võitja Merilen Mentaal sai eile ajalehe toimetusest kätte auhinna – Olümpose fotoaparaadi, mille oli välja pannud Turufoto.

“See oli küll üks suur üllatus,” räägib Tallinnast pärit võitja. “Minu pildi Ghana neegrilapsest oli saatnud teie võistlusele üks mu reisikaaslane ja täiesti minu teadmata. Seda enam on mul selle üle väga hea meel.”

Võidufoto, mida lugejatel on võimalus veel kord näha selle nädala telekava postril, on pärit ühelt mõne aasta taguselt eksootiliselt matkalt Lääne-Aafrikasse, mille Merilen väikese eestlaste grupi koosseisus kaasa tegi.
“Elasime seal täiesti primitiivsete külade kõrval. Seal lähedal oli ka neegrilaste kool, vaid üks suur lahtine katusealune. Kui meie, kahvanäod, sealt mööda läksime, oli lastel põnevust palju. Muudkui hõikasid ja tulid meid lähedalt vaatama,” meenutab Merilen. “See pilt sai tehtud otse käigu pealt.”

Merilen on pilte teinud maast madalast. Mäletab, et esimesed pildid, mustvalged, võttiski ta üles just nimelt Saaremaal. Karujärve ääres elas Merileni ema sõbranna ja lapsena käis ta siin pea igal suvel.

Merilen Mentaal on ametilt aiadisainer, seda ala on ta õppinud Inglismaal. “Kolm hooaega olen sellega nüüd tegelenud ja väga huvitav on,” räägib ta. “Fotograafiat kasutan palju, sest kirjutan ka artikleid aiadisaini teemal, olen osalenud televisioonis aiandussaadetes.”

Tööd on palju. Oma elu on Merilen aga sättinud nii, et suvel töötab Eestis, novembrist aprillini aga Argentiinas või Mehhikos.

Ütleb, et talle ei sobi Eestimaa külmad ja niisked talved.

“Võtan oma projektid kaasa ja töötan seal rahulikult. Elu on seal poole odavam kui Eestis. Ainus kallis asi on sinna jõudmine.”

Print Friendly, PDF & Email