Purjus mopeedijuhi peatas vaid hoiatuslask (2)

Kolmapäeva õhtul oli politsei sunnitud tegema hoiatuslasu, et peatada Kaarma vallas purjus ja kiivrita mopeedijuht, kes politsei peatumismärguannetele ei reageerinud.

Kuressaare politseijaoskonna infojuht Kristi Mägi kinnitas, et politsei tegi tõepoolest 18. juunil kella 16 ajal Kaarma vallas Irase külas Uduvere–Kärla–Sõmera tee 9 km-l hoiatuslasu õhku, kui alkoholijoobes ja kiivrita mopeedijuht oli eiranud politsei korduvalt antud peatumismärguandeid.

Oma Saare andmetel lähenes mopeed, millel istuvaist inimestest kumbki ei kandnud kaitsekiivrit, patrullivatele politseinikele vastassuunas. Esimese politsei antud peatumismärguande peale põrutas mopeedijuht kõrval asuvale viljapõllule.

Sealt tahtis ta teele tagasi pöörduda ning tuldud teed pidi minema sõita. Politsei andis juhile korduvalt märku peatuda, viimase siis, kui juht teele tagasi pööras, kuid kõik tulemusteta. Viimaks lasi politsei hoiatuslasu õhku. Selle peale jäi mopeed seisma.

“Juhiks osutus 26-aastane alkoholijoobes Andres, kes toimetati Kuressaare politseijaoskonda kainenema,” ütles Kristi Mägi. Mopeedijuhi taga istus kiivrita kaasreisija. Politsei alustas väärteomenetlust.

Print Friendly, PDF & Email