Kas vargad sisustavad maja? (1)

Kas vargad sisustavad maja?

 

Viimase kuu jooksul politseiuudiseid jälgides hakkab kohe teravalt silma, et praktiliselt iga päev alustab politsei Saare maakonnas kriminaalmenetlust, et uurida mõnda vargusjuhtumit.

Minu tähelepanu köitis aga teade, et 28. mail varastati Pöide vallast Ula külast kaks palkmaja. Mis toimub? Saaremaal varastati majad. Mis otstarbeks need palkhooned varastati?

Kuid vaid mõned päevad hiljem avastas üks Saaremaa ärimees, et tema Mustjala vallas asuvast suvekodust on ära viidud asju umbes 60 000 krooni väärtuses: 18 kalavõrku, muruniiduk, grillahi, elektrijaam, merepoid, tööriistad, veepump, kolm gaasiballooni ning isegi labidad ja sõnnikuhargid.
Ehk siis kõik, mida majapidamises vaja läheb. Siit tekkiski naljakas mõte, et huvitav, kas keegi, kes varastas maja, üritab nüüd seda sisustada.

Et mitte nälga jääda, varastati kalavõrgud, ja nagu näha hoolivad vargad ka sellest, et aed oleks korras, sest milleks muidu muruniiduk. Ärimehe sõbralt oli ära viidud kõik, alates pehmest mööblist, lõpetades tualetipotiga.

Kui maja sisustatud, hakati varastama metalli ja tööriistu. Näiteks 10. juuni paiku viidi Kärla vallas Sauverest minema ehitusmetalli, 11. juunil Orissaares asuvast ehitussoojakust erinevaid tööriistu, 13. juunil viidi Käeslast minema elektritööriistu. Ja nii edasi.

Võib-olla ei ehitatagi kusagil endale sooja pesa, vaid peetakse hoopis poodi, kes seda teab. Lihtsalt imelik on see, et tungitakse kellegi teise koju ja viiakse minema kõik, mis eluks vajalik, isegi tualetipott.

Mis tegelikult nende varguste põhjus on ja kas nendel kuritöödel on üldse omavahelist seost, selle selgitab uurimine.

Print Friendly, PDF & Email