President väisas Ruhnu saart (1)

Kolmapäeval külastas Ruhnu saart Eesti vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, tutvudes saarega ja kohtudes ruhnlastega.

Vabariigi president käis Ruhnu sadamas, lennuväljal, vaatas üle vana koolimaja ehk pastoraadihoone, uue planeeritava koolihoone asukoha ning külastas pärast seda ka Ruhnu muuseumi ning Ruhnu vana ja uut kirikut.

Lõunasöögi järel kohtus president ruhnlastega. Rahvamajja oli Ruhnu vallavanema Aare Sünteri sõnul kogunenud ligi 20–30 inimest, kes said esitada Ilvesele küsimusi presidendiameti ja -elu kohta. Pärast kohtumist külastas Ilves piirivalvekordonit.

President oli öelnud, et võrreldes selle ajaga, mil ta saarel viimati käis, on Ruhnu väga palju edasi arenenud. Toomas Hendrik Ilves külastas Ruhnut kümmekond aastat tagasi. President jäi külaskäiguga rahule ning lubas saarele veel tagasi tulla, ütles Sünter.

Print Friendly, PDF & Email