Parvlaevalt vette hüpanu jäi kadunuks

Parvlaevalt vette hüpanu jäi kadunuks

ÜLE PARDA: Parvlaeva Regula turvakaamera lindistust üle vaadates veendus politsei, et laeva ahtris üksi viibinud mees hüppas vette tõesti ise.

Teisipäeva õhtul hüppas Virtsu sadamas seisnud parvlaevalt mees seni teadmata põhjustel üle parda merre ja jäi kadunuks. Hüpanu isikut ei ole seni suudetud tuvastada. Tuukrite arvates on mees tõenäoliselt surnud.

Teisipäeval kell 22.18 teatati päästeteenistusele, et Virtsu sadamas seisnud parvlaevalt Regula hüppas mees üle parda, teatas päästeameti pressiesindaja Sirle Matt. Päästeteenistus ja tuukrid otsisid meest öö läbi merepinnalt ning allveekaameraga merepõhjast, kuid tulemusteta. Otsingud lõpetati eile hommikul 8.30 ajal. “Päästjad tegid kõik, mis nende võimuses, ning nüüd uurib asja edasi politsei,” lisas Matt.

Oma Saare andmetel oli tegu Viljandist Tartu bussi peale tulnud mehega. Rohkem keegi isiku kohta teavet anda ei osanud. Juhtunust teavitas meeskonda bussijuhist pealtnägija, kes teatas, et laeva ahtris ronis meeskodanik aparelli kõrvalt poordi peale ning hüppas vette.

Laevameeskond lasi välja päästepaadi ja alus-tas kohe pinnalt otsimisega ning võimalus, et hüpanu võis märkamatult kaldale ujuda, on välistatud.
Sündmuspaigal käinud

Tuukritööde OÜ juhataja Kaido Peremehe sõnul lõpetati otsingud, kuna laev pidi liinile naasma. Seda, kas otsinguid jätkatakse ja kas nende abi on veel vaja, ei osanud mees eile kommenteerida. Peremehe sõnul ei olnud ilm teisipäeva õhtul ja öösel otsinguteks kõige parem ning Virtsu sadamas on põhi kivine ja nähtavus piiratud. ”Iga kivi taha tuleb vaadata,” selgitas tuuker.

Peremehe sõnul on vettehüpanu tõenäoliselt surnud. Ta lisas, et vettehüpanu hukkumises kellelgi kohal käinud päästjatest kahtlust ei olnud. Peremees ei välistanud võimalust, et mees kukkus hüpates vastu sõukruvi või selle ette.

Virtsu ja Kuivastu sadama direktor Valdur Häng jäi kommenteerimisel napisõnaliseks. ”Ma ei näinud juhtunut,” ütles ta, lisades, et tuukritööd kestsid hommikuni ning alles pärast seda pandi Regula uues-ti käima. Regula ärajäänud reisid tegi parvlaev Viire.

Kuressaare politseijaoskonna infojuhi Kristi Mägi sõnul ei ole vettehüpanu isikut veel kindlaks tehtud. Et pealtnägijate ütlusi juhtunu kohta kontrollida, vaadati läbi laeva turvakaamera lindistus ning veenduti, et mees hüppas vette tõesti ise.

Kaamerate abil tuvastati, et juhtum toimus laeva ahtris ning et mees oli juhtunu ajal üksi.
OÜ Väinamere Liinid teenindusjuht Anu Hiiuväin ei tahtnud eile olukorda kommenteerida, sest ametlikule infole ei osanud ta enam midagi lisada. Tema sõnul on juhtunu laevameeskonnale väga raske katsumus.

Print Friendly, PDF & Email