Linnavalitsus jagas aasta gümnasisti ning Kaunite Kunstide stipendiume

Linnavalitsus jagas aasta gümnasisti ning Kaunite Kunstide stipendiume

TUBLIMAD: Pildil vasakult Kaunite Kunstide lastestipendiumi laureaat Laura Oolup, aasta gümnasist Maria Väli, Kaunite Kunstide noortestipendiumi laureaat Marian Heinat ning aasta gümnasist Marko Elli.

Eile tunnustasid Kuressaare linnapea ning haridus- ja kultuuritöötajad kultuurikeskuses aasta gümnasisti ja Kaunite Kunstide stipendiumide saajaid, medaliste ja aktiivsemaid gümnaasiumilõpetajaid.

Aasta gümnasistidena said 5000-kroonise stipendiumi Maria Väli Saaremaa ühisgümnaasiumist ja Marko Elli Kuressaare gümnaasiumist. Kaunite Kunstide lastestipendiumi 1000 krooni sai äsja KG 6. klassi lõpetanud Laura Oolup (juhendaja Eve Tuisk) ning 3000-kroonise noortestipendiumi pälvis SÜG-i 11. klassi lõpetanud Marian Heinat (juhendaja Rita Ilves).

Linnavalitsuse kultuurinõuniku Heli Jalaka andmeil on linnas gümnaasiumi medaliga lõpetavaid noori kokku 18. SÜG-is on viis kuld- ja kaheksa hõbemedaliga lõpetajat ning KG-s kolm kuld- ja kaks hõbemedalisti.

Tunnustust pälvisid ka SÜG-i, KG ja Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi väga hea õppeedukusega ühiskondlikult aktiivsed noored.
Tunnustust väärivad õpilased said linnalt kingiks lilleõie, Boris Šestakovi kujundatud graafilise tänukirja ning ooperipäevade piletid.

Kes palju teeb, see palju jõuab

Linnapea Urve Tiidus innustas tunnustatud õpilasi: “Pressige kogu aeg edasi!” ning avaldas imestust, kuidas noored küll nii palju jõuavad.
Kaunite Kunstide noortestipendiumi saanud Marian Heinat avaldas oma saladuse: “See kõik tuleb reaalainete arvelt.” Muusika ja näitekunsti vallas rohkelt tunnustamist leidnud neiu tunnistas, et kaunite kunstidega tegelemisel jäävad matemaatika, keemia ja füüsika paratamatult tagaplaanile.

Kaunite Kunstide lastestipendiumi saanud Laura Oolup, leidis, et tegu oli tõepoolest väga tegusa aastaga. “Ema mõnikord ütleb küll, et kuule, rahune maha, aga mulle nii meeldib, kui on palju teha,” selgitas tüdruk. Laura puhul tõsteti esile edukust nii õppetöös, etlemises, laulmises, tantsimises, moeloomes kui ka kokakunstis. Tüdruk ei kujutaks enda sõnul ettegi, kui peaks pärast kooli aega veetma teleri ees või arvuti taga.

Aasta gümnasisti stipendiumiga premeeritud noormuusik Maria Väli, kes valiti ka SÜG-i 2008. aasta õpilaseks, tunnistas, et jõuaks tegelikult veelgi rohkem. Tema sõnul on kõige olulisem aja planeerimise oskus. Ka teine aasta gümnasist Marko Elli leidis, et edu tagavad ennekõike pingutamine ja sihikindlus ning miski ei tule üleöö.

Print Friendly, PDF & Email