Kõruse puhkekompleksi detailplaneering ei saanud kooskõlastust

Saaremaa keskkonnateenistus jättis kooskõlastamata Kõruse külasse plaanitava puhkekeskuse detailplaneeringu.

Keskkonnateenistus ei pea detailplaneeringu kooskõlastamist võimalikuks, kuna detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise aruanne on siiani heaks kiitmata. Seaduse järgi tuleb planeeringu koostamisel arvestada keskkonnamõju strateegilise hindamise tulemusi ja kinnitatud seiremeetreid.

Ettevõtja Üllar Õunale kuuluv OÜ Suviste Põllumajandussaadused soovib Kõruse külas rajada 270 hektarile puhkekeskuse, mille koosseisu kuulub kuni 8-korruseline spaahotell, puhkemajad ja elamud. Lisaks on alale kavas rajada 18 rajaga golfiväljak, tenniseväljakud, ratsa- ja matkarajad ning maastikuvaatlustornid.

Print Friendly, PDF & Email