Tore meestelaulu kontsert oli (2)

14. juunil, väga vihmasel päeval toimus Kuressaare lossihoovis XXVI vabariiklik meestelaulupäev “Mu isamaa on minu arm”. Kell 16 hakkas bussijaama juurest tulema suur-suur rongkäik, mis suundus Kuressaare linnuse taha lauluväljakule.

Esimene meestelaulupäev toimus 1988. aastal, mil loodi Eesti meestelaulu selts ning heisati ka esimest korda üle pikkade aastakümnete avalikult sini-must-valge lipp. Osa võttis 100 koori ringis ning osalejaid oli kokku umbes 2200.

Esimese lauluna kõlas Mihkel Lüdigi “Koit”, mille saatel süüdati peotuli. Kõik laulsid kaasa, kui kõlas Eesti hümn. Dirigendid olid Kuno Areng, Peeter Saan, Tiit Köster, Ants Üleoja, Alo Ritsing, Elo Forsel, Ene Kangron, Karin Tankar, Mare Visnapuu, Peeter Perens, Lydia Rahula, Hirvo Surva, Undel Kokk, Indrek Vijard ja Jüri Rent. Kaasa tegid ka Eesti kaitseväe orkester ja Saaremaa parimad naisrahvatantsijad, keda juhendas Virge Varilepp.

Kontserdi pani kokku Indrek Vijard, solistid olid Aare Saal ja Mikk Dede.
Ilusa kõne pidas Kuressaare linnapea Urve Tiidus, kes julgustas mehi ikka edasi laulma ja oma maa, vabaduse ja õiguse eest võitlema. Tegemist oli motiveeriva ja vahva kõnega.

Hoolimata vihmast oli publikut palju ja rongkäigule elati kõvasti kaasa. Kahjuks oli aga mitmetel esinejatel külm, kuna neil polnud keepi ega vihmavarju. Nad olid küll läbimärjad, ent rõõmu ja lusti jätkus ikka. Paistab, et eesti mees ikka suhkrust ei ole!

Linnapea oli oma kõnes öelnud, et laul toob ka päikese lõpuks pilve tagant välja ning kui me viimaks koju jõudsime, oligi päike väljas!
Võimas meestelaul oli kindlasti jõuline ja kaua meenutamist väärt.
Soovime kõigile jätkuvat laulurõõmu, sest eestlased on ju laulurahvas!

Linda Lapp ja Anet Oll

Print Friendly, PDF & Email