Soome reisibüroo on Saaremaale toonud ligi 2000 lennuturisti (1)

Soome reisifirma Matka-Vekka on esimesel poolaastal Saaremaale teinud 30 tšarterlendu ligemale 2000 reisijaga.

Matkavekka Eesti OÜ Tallinna büroo juhataja Kristiina Saar-Rand ütles Oma Saarele, et tšarterlennud kestsid 21. märtsist kuni 13. juunini. “Kevadel oli täituvusega raske, aga mais ja juunis oli osa lende täiesti välja müüdud,” lausus Saar-Rand.

Reisibüroo partneriks lendude korraldamisel on Finnair, kes kasutab Saaremaale sõiduks 76-kohalist Embraer 170 reaktiivlennukit. Lennureisid toimusid reedeti ja pühapäeviti Helsingist, Turust, Porist, Vaasast, Kokkolast, Kuopiost, Jyväskyläst ja Joensuust.

Pärast suvepausi alustab Matka-Vekka tšarterreiside sügishooaega 30. augustil, lennud kestavad oktoobri lõpuni. Lennud toimuvad reedeti ja pühapäeviti Helsingist, Savonlinnast, Lappeenrannast, Jyväskyläst, Joensuust, Kuopiost ja Vaasast.

Kristiina Saar-Ranna sõnul jätkab reisibüroo lendudega Kuressaarde ka 2009. aastal. Kuna hinnaläbirääkimised lennufirmadega on veel pooleli, siis ei ole täpsem periood ja lendude arv veel lõplikult teada. Saar-Rand avaldas lootust, et järgmisel aastal toimuvad lennureisid ka suvekuudel.

Matka-Vekka partnerid Saaremaal on spaahotellid Georg Ots, Grand Rose, Meri, Rüütli ja Saaremaa Valss, Arensburg Spa&Boutique Hotell ja Ekesparre hotell. Reisipakette müüvad kõik Matka-Vekka bürood üle Soome.
Soome klientidel on võimalus valida reis reedest pühapäevani või pühapäevast reedeni, spaa- või hotellipakett. Paketi hinda kuulub ka transport lennujaamast hotelli. Saarlastel on võimalus osta lennupileteid, mille hind Kuressaare–Helsingi suunal algab 95 eurost, Matkavekka Tallinna ja Pärnu büroodest.

AS-i Kuressaare Lennujaam juhatuse esimees Mati Tang ütles Oma Saarele, et reiside arvu kasv on majanduslikult kasulik ka Kuressaare lennujaamale, ehkki ots otsaga kokku ei tule ettevõte veel niipea. “Reiside arvu kasv õigustab lennuvälja olemasolu Saaremaal. Väikese lennujaama olemus seisneb just tähtsuses piirkonnale, positiivses süstis piirkonna majanduselule,” lausus Tang.

Matka-Vekka OY alustas otselendudega Saaremaale mullu sügisel ja eriti hea oli täituvus Soome maakonnalinnade lendudel.

Otselendudega erinevatest Soome linnadest Kuressaarde alustas Soome suurima müügivõrgustikuga reisibüroo Matka-Vekka OY sooviga parandada teenindust Soome maakondades. Reisibüroo kliendid olid aastaid kurtnud, et reisiksid Saaremaale meelsasti, kuid teekond laeva ja bussiga on liiga pikk ja väsitav.

Print Friendly, PDF & Email