Purjetajatel kuldne regatt

Purjetajatel kuldne regatt

JÄTKAB VÕITMIST: Kristo Õunap (EST 154) SMS-st näitas koduvetel, et jätkab sarnaselt eelmisele aastale valitsemist Eesti Optimist klassis.

Saaremaa Merispordi Seltsi noorpurjetajad tegid Roomassaares toimunud Samsungi Eesti karikavõistluste esimesel etapil auhinnalaual põhjaliku puhastustöö. Erinevates paadiklassides välja jagatud 11 medalist võitsid saarlased endale kaheksa. Sealhulgas saadi kõikides klassides kuldmedal.

Kolm päeva kestnud Roomassaare regatil pidasid saarlased nii mõneski paadiklassis maha tulise heitluse konkurentidega, kuid kokkuvõttes koduvetel konkurentidele võimalust ei jäetud.

Reedel ja pühapäeval päikesepaistes ning laupäeval lausvihmas peetud seitsmest sõidust koosnenud regatil oldi edukamad 49 lõpetajaga Optimist klassis, kus järjekordse võidu võttis eelmise aasta Eesti meister, Lümanda noormees Kristo Õunap, kes võitis neli sõitu ning sai sellega ka esikoha. Talle järgnes omakandi poiss Hardo Niit. Kolmandaks tuli Taavi Taveter Pärnu jahtklubist.

Tuliseima heitluse pidas maha Aksel Artus klassis Zoom 8 (31 paati), kes vormistas oma võidu alles viimasel päeval, kui suurim konkurent Roland Mikk klubist ROPK tegi oma võistluse teise valestardi ning kukkus koguni seitsmendaks. Artusele järgnesid Anna Pohlak Tallinna jahtklubist ning Taavi-Martin Enno SMS-st. Viimase noormehe esinemist kiitis ka SMS-i treener Argo Kruusmägi, kes ütles, et kuna Enno alles istus Optmist klassi aluselt Zoomi, siis on tulemus eriti väärtuslik.

Laser 4.7 klassis (12 paati) sai ülekaaluka võidu Siim Ots, kes võitis kõik arvesse läinud sõidud. Teine oli siin Martin Aljaste Pärnu Kalevi jahtklubist ja kolmas Rimo Timm SMS-st.

Huvitava võistluse pidasid maha 420 klassis võistelnud kaks SMS-i paatkonda. Lõpuks edestasid Kalju Saar ja Uku Volke siiski klubikaaslasi Siim Kivi ja Kenneth Põldemaad.

Kruusmägi ütles Oma Saarele, et võistlusega võib rahule jääda. “Kui kõik kokku võtta, siis ei ole paha,” märkis treener, nentides, et suuremaid altminekuid ette ei tulnud ja enamik sõitjaid saavutasid loodetud koha.

Print Friendly, PDF & Email