Soome suursaadik: soomlaste huvi Saaremaa vastu on suur

Soome suursaadik: soomlaste huvi Saaremaa vastu on suur

RÕÕMUSTAV PERSPEKTIIV: Soome Vabariigi suursaadik Jaakko Kalela (paremal) kinnitas eile Kuressaares maavanem Toomas Kasemaale ja ärimees Prits Liblikule soomlaste püsivat huvi puhkuseturismi ja Saaremaa spaade vastu.

Eile Saaremaad külastanud Soome Vabariigi suursaadiku Jaakko Kalela hinnangul võiks Saaremaa rohkem oma kultuuriüritusi reklaamida.

Kalela meelest on Saaremaa üldiselt maailmas veel üsna avastamata ja paljusid siinseid üritusi võiks ka mujal reklaamida. “Näiteks needsamad ooperipäevad võiksid saada reklaami ka Soomes,” pakkus suursaadik, kelle meelest nõuab festivali sissetöötamine veel aega.

Suursaadik arvas, et järgmistel aastatel võiksid Soome muusikaajakirjanikud ooperipäevi külastada ja neist suuremates lehtedes kirjutada. “Siin astub soomlasi ju ka üles,” märkis Kalela. See teeks üritusele reklaami ja tooks sellele üritusele rohkem väliskülalisi. Kalela meelest on Kuressaare kultuuriturismi koha pealt kindlasti hea potentsiaaliga koht ja seda peaksid saarlased arendama.

Küsimusele, kas Saaremaa ja Soome vahelise turismiarenduse uueks väljundiks võiks olla laevaliini avamine Saaremaa ja Soome vahel, vastas Kalela, et kindlasti avaks see Saaremaa jaoks uued võimalused, kuid seda peaksid tegema turismiettevõtjad. “Riigid selles küsimuses palju ära teha ei saa, ma arvan, et Euroopa Liit võib ka selle ühenduse loomisel aidata,” kommenteeris ta.

Suursaadiku sõnul tooks laevaliin Saaremaale rohkelt inimesi, kes on mingist valdkonnast huvitatud. “Näiteks jahindusest või lindude vaatlemisest, kohalikust kultuurist, ooperi- või kammermuusikast,” tõi Kalela näite. Tema meelest on siiski puhkuseturism ja spaad Saaremaa perspektiiv number üks. “Selle vastu on soomlastel püsivalt huvi,” nentis Soome suursaadik.

Suursaadiku sõnul on Soomes turism väga populaarne ja soomlased ostavad suvilaid üle kogu maailma. “Huvi Saaremaa ja Hiiumaa vastu on suur, eriti on siin kandis oluline kvaliteetturism,” märkis Kalela.

Tema arvates võiksid Saaremaal reisimisel olla erinevad eesmärgid, et iga kord oleks siinviibimine hariv ja kasulik. “Sellist turismi nagu me näiteks käime Kanaaridel, sööme ja joome ja puhkame seal, sellist Saaremaale ei ole väga vaja,” leiab ta. “Siin on oluline korraldada erinevaid kultuuriüritusi nagu näiteks ooperipäevad,” lisas Kalela.

Suursaadik ütles, et paljud kohad Saaremaal on tal veel külastamata ja avastamata.

Visiidi käigus kohtus suursaadik Kalela Saare maavanema Toomas Kasemaa, Saaremaa omavalitsuste liidu esimehe Raimu Aardami, Kuressaare linnapea Urve Tiidusega, tutvus Saaremaa spaahotellidega ning külastas Kuressaare linnust, Enerpoint Saare OÜ-d ja Kaali külastuskeskust.

Print Friendly, PDF & Email