Saarlasest röövilavastajal lasub süüdistus väljapressimises

Eelmise kümnendi lõpus inkassatsiooniauto röövi lavastamisega kuulsust kogunud Lembitu Kittil tuleb taas kohtu ette astuda, kuna mees sai koos kaaslasega süüdistuse väljapressimises.

Süüdistuse järgi oli Kitt koos oma tuttava Lemmoga seotud 2006. aasta lõpus kahe firma vahelise võlavaidlusega, mida mees otsustas lahendada seadust rikkudes. OÜ Hameskor volitas Kitti nõudma OÜ-lt SCE Ehitus sisse veidi üle 219 000 krooni, Kitt aga nõudis võlgnikult enda kasuks veel 60 000 krooni.

Kitt ja Lemmo kohtusid ehitusfirma esindajaga 2006. aasta detsembri keskel ning kuna läbirääkimised ei kulgenud rahanõudjate arvates neile soovitud suunas, virutas Lemmo võlgnikule rusikaga selja tagant neeru piirkonda, seisab süüdistuses. Kui kannatanu maha kukkus, lõi Lemmo talle veel rusikaga vastu pead, Kitt nõudis aga samal ajal jätkuvalt raha ja selle tasumata jätmise korral lubas kannatanu “kasti lüüa”, tuvastas politsei.
Kannatanu pöördus politseisse ning Kiti ja Lemmo suhtes algatati kriminaalmenetlus. Mehed said süüdistuse grupiviisilises väljapressimises, mille eest karistusseadustik näeb süüdimõistmisel ette kuni 12-aastase vangistuse.

Kitt tõusis avalikkuse huviorbiiti 1999. aastal, kui ta lavastas koos kaasosalistega inkassatsiooniauto röövi. Süüdistuse järgi imiteerisid mehed 1999. aasta 22. novembril Kohilas AS-i Sularahakeskus inkassaatoriauto röövimist. Rahavedajatega kokkumängu tulemusena said mehed kokku üle kahe miljoni krooni, millest osa sai politsei hiljem siiski kätte.

Esimese astme kohus karistas Kitti nelja-aastase vangistusega, mida ringkonnakohus vähendas aasta võrra.

Print Friendly, PDF & Email