Öine põgenemine lõppes auto vrakiks põlemisega (11)

Öine põgenemine lõppes auto vrakiks põlemisega

KASUTUSKÕLBMATU: Politsei sai teate pühapäeval kell 00.50, et Kihelkonna vallas Kuressaare–Kihelkonna–Veere maanteel põleb sõiduauto. Kohale kutsutud päästjad leidsid eest leekides auto.

Ilus ilm, sõbrad, grill ja ujumine. Sellisest idüllist sai laupäeva õhtul alguse üks lugu, mis päädis meeletu põgenemise, kihutamise, varastamise ja võimaliku süütamisega. Enim sai kannatada neiu, kelle kaks nädalat tagasi laenuraha eest ostetud auto tühjaks varastati ja vrakiks põles.

“Nad ütlesid, et tulge välja, me tapame teid ära,” rääkis Oma Saarele pisarsilmil neiu, kes põgenes koos sõpradega laupäeva öösel Jaagarahu kandis purjus meeste eest, kui need olid tulnud sealse karjääri lähedal ujumas käinud ja grillivate noortega tüli norima.

Kaheksa sõpra, kes kahe autoga Jaagarahu karjääri suvepäeva veetma läksid, ei osanud oodatagi, et samasse autoga saabunud kolm silmnähtavalt purjus noormeest kukuvad tüli norima. Üks norijatest oli teadaolevalt alles nädalapäevad tagasi trellide tagant vabanenud.

“Tahtsid meilt õlut saada,” meenutas üks asjaosaline. Kuigi õllepudel sai lahkelt loovutatud, ei jätnud mehed jonni ning tõkestasid südaöö paiku autoga koju hakanud sõitma ühe poisi ja kolme tüdruku tee. Sõbrad olid teise autoga juba natuke varem end koduteele asutanud.

Kui ainus tüdrukutega kaasas olnud poiss julges küsida, et mis lahti, lubati seltskond ära tappa. “Nad hakkasid karjuma. Sõbranna karjus neile, et mida te tahate, me anname teile,” rääkis üks asjaosalistest.

Sõpruskond tegi otsuse, et kihutavad siiski nii kiiresti, kui suudavad norijate eest minema. “Panime sealt 80-ga minema,” kirjeldas asjaosaline. Eesliikunud sõpradele jõuti järele ja kihutati nendestki mööda.

Vastostetud auto ei pidanud aga auklikul metsateel vastu ning suurele maanteele jõudes liikus juba nii vaevaliselt, et otsustati teeveerde jätta. Noored mõtlesid küll köie puudumisel võtta autost turvavööd ja selle abil masin minema pukseerida, kuid tüli algatanud purjus meestekamp oli neile juba järele jõudnud.

Autoomanik teatas küll sõpradele, et tema oma autost ei lahku, kuid kõige hullemat kartvad sõbrannad tirisid hüsteeriliselt nutva neiu siiski minema.
Kaheksakesi topiti end ülejäänud sõprade sõidukiks olnud pisikesse kolmeukselisse autosse ning võeti suund Kihelkonna poole. Teeserva jäetud autosse jäid maha kõik isiklikud asjad, sealhulgas rahakotid ja mobiiltelefonid.

Kihelkonnale jõudes mindi otsekohe sealsesse päästeteenistusse ja kutsuti politsei. Enne politsei saabumist saadi aga juba teade, et tee äärde jäetud auto põleb. “Me ei saanud sealt mitte midagi kätte,” ohkas asjaosaline. “Arvasime, et nad (norijad – toim) võtavad ainult asjad, kuid nad panid auto põlema ka.”

“Võib-olla nad sellepärast tulid meile järele, et kast õlut ja palju tüdrukuid ühes autos. Ju me olime lihtsalt valel ajal vales kohas,” ütles asjaosaline.
Oma Saarele teadaolevatel andmetel tabati noori jälitanud mehed samal päeval Kuressaares, kusjuures nende juurest leiti ka autost varastatud asju.
Prokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja sõnul alustati kriminaalmenetlust varguse paragrahviga, sest autos oli toime pandud vargus. Kivioja lisas, et selle, kas auto süüdati või läks see millestki ise põlema, selgitab uurimine. Samuti on selgitamisel muud asjaolud.

Evely Aavik, Raul Vinni

Print Friendly, PDF & Email