Maavalitsuse uueks transpordinõunikuks saab Virge Pihel

Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna nõuniku ametikohalt lahkuva Olev Tõru asemel hakkab ühiskondliku transpordi korraldamisega tegelema juristiharidusega Virge Pihel.

Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja kohusetäitja Mika Männik ütles Oma Saarele, et praegu rahandusministeeriumi maksupoliitika osakonna otseste maksude talituse peaspetsialistina töötav Virge Pihel asub maavalitsuses tööle 28. juulil.

Tartu ülikooli juristina lõpetanud Virge Pihel sattus maavalitsuse huviorbiiti, kui osales Saaremaa ettevõtluse edendamise sihtasutuse (SEES) tegevjuhi konkursil.

Mika Männiku sõnul on õigusalane haridus transpordinõuniku ametis väga oluline, sest valdkond on tihedalt seotud paljude õigusaktidega ning eeldab teadmisi lepingute koostamisel.

Kasuks tuleb Männiku sõnul ka Piheli varasem töökogemus riigiametis, mistõttu ta teab ja tunneb riigihalduse loogikat. Lisaks hakkab Pihel Saare maavalitsuse poolt juhtima B7 raames alguse saanud energeetikaprojekti “TransPlan”. Siinkohal tuleb kasuks tema väga hea inglise keele oskus, kuna Virge Pihel on omandanud ka inglise keele tõlgi kutse.

Virge Pihel on lõpetanud 1997. aastal Kuressaare gümnaasiumi majanduse eriklassi.

Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna senine nõunik Olev Tõru esitas mais maavanemale avalduse, milles palus vabastada end teenistusest omal algatusel. Maavanem Kasemaa rahuldas lahkumisavalduse 19. mail ning Tõru lahkub ametist 13. juunist.

Print Friendly, PDF & Email