Jaaniaegsed Kihelkonna kihelkonna päevad (5)

22.–24. juunini on Kihelkonna rahval ja kõigil neil, kes tunnevad end kuuluvat Kihelkonna kihelkonda, võimalus osa saada Kihelkonna kihelkonna päevadest.

“Meil on hea meeskond, kellega asju arutame,” kiitis Kihelkonna kultuurijuht ja päevade taasellukutsumise idee autor Margus Kõrgessaar valla kultuurikomisjoni.

Esimesel päeval toimub konverents “Kihelkonna eile, täna ja homme”, kuhu on kutsutud kõik, keda huvitab elu-olu Kihelkonnal. Konverentsi juhib Lümanda vallavanem Tarmo Pikner. Eilsest päevast on rääkima kutsutud õpetaja Urve Vakker, sõna saab ajaloolane Reet Truuväärt, kes kõneleb nii minevikust kui ka olevikust ehk on sujuv vahelüli juhatamaks sisse tuleviku- ehk tööhõive teemat.

“Inimesed, kes ka konverentsil räägivad sellest, kuidas lahendada ääremaa probleeme ja leida soodsamalt töökohti, on alates kella 12-st kohapeal, et tegeleda nendega, kellel on probleem,” tutvustas Kõrgessaar.

Tänavuste päevade raames on plaanitud läbi viia kunstihommik lastele, Mihklil Viki talumuuseumis etendub Salme vallateatri “Batsheba Saaremaal” ning kinobuss toob kaasa filmi “Georg”. Ning Loona mõisas korraldatakse orhideepäev.

Jaanilaupäeval toimub jaanilaat ning kanged mehed saavad end proovile panna võitmaks Kihelkonna rammumehe tiitlit. Õhtul tulevad rahva rõõmuks Kihelkonna laululavale Lümanda taidlejad kontserti andma.

Print Friendly, PDF & Email