Saaremaa seeniordaamid esindasid Eestit Taanis

Saaremaa seeniordaamid esindasid Eestit Taanis

PEOPESAD VÄLJAPOOLE JA SIRUTUS! Võimlemisvoorus osalevad (vasakult pruuni pluusiga) Milvi Mets, saarlannade juhendaja Meida Faust, Virve Sinijärv, Leida Rünkorg ja Aino Esko.

“Super!” iseloomustas kodulinna tagasi jõudnud Milvi Mets, Kuressaare päevakeskuse juures tegutseva kepikõnni- ja võimlemisrühma liige Taanis toimunud seeniormänge, kus Eestit esindasid Saaremaa seeniordaamid. Eile õhtul kogunesid tervisespordiharrastajad Milvi Metsa koju, kus Horsens Senior Lege 2008-l osalenud naised oma suurepäraseid muljeid jagasid ja edasisi plaane kavandasid.

Vaatamata sellele, et Kuressaare–Tallinn liinibuss jättis Taanimaale eakaaslaste mängudele kiirustavad saarlannad Koluveres koos teiste reisijatega jalameesteks, õnnestus sportlikel naistel hääletades siiski õigeks ajaks enne Kopenhaageni lennuki väljumist Tallinna lennujaama jõuda.

Esmakordselt säärasel suurel rahvusvahelisel spordisündmusel osalenud saarlannad vaimustusid mängude korraldusest, võõrustajate poolsest vastuvõtust ja nii kommuuni- kui ka linnavalitsuse tähelepanust.

“Talvel anti meile teada, et saame osaleda Taanis kepikõndijate kokkutulekul. Meie naised võtsid sellest tuld. Tegelikult oli kepikõnd sel suurejoonelisel rahvusvahelisel üritusel vaid üks ala. Enam kui kahekümnel alal näitasid oma sportlikke oskusi taanlased ja külalistest britid, soomlased, prantslased, itaallased ning meie,” rääkis Milvi Mets.

Kuressaare eakad tervisenõudlejad kiitsid linnapea Urve Tiidust, tänu kellele huvitav reis teoks sai. Rühma reiskorraldusega tegeles SA Kuressaare Hoolekanne juhataja Katre Koit.

Saarlannad osalesid kepikõnnil, vesiaeroobikas ja tervisevõimlemises. Proovile pandi ka tantsu- ja mänguoskused.

“27. mail tuli meil minna kepikõnnirajale. Ehmatas distantsi pikkus – 8 kilomeetrit! Väikeste tõusude ja langustega rada oli kauni järve ääres. Kõik pidasime vapralt vastu,” rääkis Milvi Mets.

Mängude õhkkond oli igal kõikjal lõbus ja osalejaist hooliv. Korraldusega tegeles sadu sinistes särkides vabatahtlikke. Osalejad said selga punased embleemidega särgid (fotol).

Meeldejäävateks sündmusteks kujunesid nii kommuunivanema kui ka kohaliku linnapea vastuvõtt.

“Raekoja ees olid väljas osavõtvate riikide lipud. Kõige ees oli korraldajamaa Taani lipp, siis Inglismaa ja kolmandana Eesti lipp. Oli uhke tunne eestlasena majja siseneda. Autasustamisel hüüti esimesena välja Eesti. Osavõtjadiplomid jagati kõigile. Marssisime kaheksakesi ette kingitusi ja diplomeid vastu võtma. Olime seal üsna populaarsed,” meenutas mullu novembris rühmaga liitunud ja aastaid tagasi Tallinnas harjutanud Milvi Mets.

Seeniormängudel osalenud Meida Faust, Ede Rand, Laine Oolu, Helja Parbus, Leida Rünkorg, Virve Sinijärv, Aino Esko ja Milvi Mets hindasid Taanis nähtut kõrgelt. Naised olid seda meelt, et Kuressaareski võiks taolisi mänge korraldada.

Print Friendly, PDF & Email