Kuressaare saab rockibaari (6)

Kuressaare saab rockibaari

PRITSUMAJA GRILL & BAR: Mitmeid Eesti tipprestorane käima tõmmanud kokk Juha Rantanen paneb menüü kokku ka avatavas rockiklubis. Rantaneni sõnul pakutakse uues söögikohas lisaks muusikale ka geograafiliste piirideta maailmakööki.

Kuressaare Keskväljakul asuvas vanas tuletõrjedepoos järgmisel nädalal avatav Pritsumaja Grill & Bar hakkab pakkuma ka ehedat rockmuusikaelamust. Söögikoha menüü paneb kokku soome tippkokk Juha Rantanen.

Meil on kaks korrust. All on lahtine köök, nii et kõik inimesed näevad, kuidas söök valmib.

Ülemisel korrusel tuleb paar korda nädalas tants, rock’n’roll ja rockmuusika,” rääkis Pritsumaja omanik Kari-Ensio Hiltunen sellest, mis majas juba järgmisel nädalal toimuma hakkab.

Noored bändid saavad võimaluse

Praegustel andmetel järgmisel kolmapäeval avatav Pritsumaja Grill & Bar koos terassidega mahutab suvel 400 inimest, talvel majasiseselt 200.

Hiltuneni sõnul tuleb maja teisele korrusele baar, kus saab kuulata rockmuusikat. Tema meelest võiks see saada kohaks, kus noored Saaremaa bändid saavad võimaluse end näidata. Esialgu pääseb rahvas baari piletita, kuid kui kohale tuleb mõni Eesti kuulsam muusik, siis küsitakse Hiltuneni sõnul ka väikest tasu. Nädala sees aga saab kuulata rohkem tantsumuusikat. Hiltuneni sõnul hakkab Pritsumaja lahti olema 12 tundi ööpäevas.

Köögi südameks on grill

Täiesti renoveeritud majas on teistest Kuressaare söögikohtadest kindlasti erinev köögipool.

End Pritsumaja köögi n-ö konsultandiks nimetava tippkoka Juha Rantaneni sõnul on köögi südameks Itaaliast tellitud grill, mis annab toidule erilise maitse. Kokku tuleb majja kaks kööki, üks sisse ja teine välja.

“Me hakkame siin pakkuma maailmakööki. Grillida saab kõike,” ütles Oma Saarele varem selliste tuntud Eesti restoranide nagu Cathedral, Spirit, Ö, Bonaparte, Olde Hansa käivitamise ja arendamise juures olnud Rantanen.

“Midagi on USA-st, midagi Mehhikost, Brasiiliast ja mujalt,” kinnitas Rantanen, et menüüs mingeid geograafilisi piire ei tõmmata. Nagu grillkohale paslik leiab menüüst ka hamburgeri. “Aga natuke teistmoodi hamburgeri,” sõnas tippkokk.

“Me teeme seda kuressaarlaste jaoks,” sõnas Rantanen, mainides, et hinnad püütakse hoida siinsele elanikule taskukohased. Rantanen ütles, et tema kasutaks hea meelega kohapealset toidukraami, kuid siinne tootja tahab saada sama kvaliteedi eest mandril pakutavaga võrreldes rohkem raha. See aga teeks toidud külastaja jaoks lõppkokkuvõtteks kallimaks.

Print Friendly, PDF & Email