Ärimees lubab vargavihje eest 20 000 krooni (1)

Ettevõtja Guido Grass annab 20 000 krooni preemiat inimesele, kes annab kindla vihje eelmisel nädalal tema suvekodus vargil käinute kohta või teab midagi temalt varastatud asjade asukohast.

31. mail varastati Kuressaare ettevõtja Guido Grassi suvilast Mustjala vallas Ninasel vara umbes 60 000 krooni väärtuses: 18 kalavõrku, muruniiduk, grillahi, elektrijaam, merepoid, tööriistad, veepump, kolm gaasiballooni ning isegi labidad ja sõnnikuhargid. “Täis talumehe varustus,” märkis Grass, lisades, et ju ajasid kurjategijad auto ukse ette ja loopisid peale kõik, mis kätte juhtus, ning nii palju kui masinale peale mahtus.

Grass ütles, et nädala eest viidi ta tuttava majast ka kõik minema, alates pehmest mööblist ja lõpetades tualettpotiga. Tema sõnul on sealkandis teisigi, kelle vara on viimasel ajal varaste ohvriks langenud.

Grass on teinud avalduse ka politseile, kes algatas kriminaalmenetluse.
Grassile on tulnud vihjeid, et tegemist võib olla mandrilt Saaremaal tööl käivate ehitusmeestega, kes kaubikuga varastamas käivad. “Võimalik, et nad mandril suurtes angaarides siis turustavad seda kaupa, mida siit varastavad,” arvas Grass.

Guido Grass ei sattunud varguse ohvriks esmakordselt. Ka eelmisel suvel viisid vargad tema majapidamisest minema 100 000 krooni ulatuses asju, mida ei ole talle tänaseni hüvitatud. “Kurjategijad saadi küll kätte,” rääkis Grass, “aga hüvitati osaliselt ainult see vara, mida nad ei olnud veel maha müünud, ülejäänu varguse kohta politseil tõendid puudusid.” Grass ei usu, et tegemist on samade meestega.

Grass ütles, et kõige suurem on saadud moraalne kahju. On ju vastik, kui keegi on niimoodi su elamises sorinud.

Print Friendly, PDF & Email