Saarlased osalesid Guinnessi rekordi püstitamisel

Neli Kuressaare muusikakooli puhkpillimängijat osalesid pühapäeval Saksamaal Guinnessi rekordi püstitamisel, kui korraga andis kontserdi 16 000 vaskpillimängijat.

Leipzigi linnas toimunud Saksamaa evangeelse vaskpillifestivali raames toimunud jumalateenistusel kohalikul keskstaadionil mängisid ka Karlis Saar trompetil, Silver-Mikk Raik eufooniumil, Markus Mäemets trompetil ja Sass Pääsk tromboonil.

Kuressaare muusikakooli õpetaja Karlis Saare sõnul oli koosmäng 16 000 mängijaga uskumatu elamus. Kuna tegemist oli peamiselt asjaarmastajatest koosnevate kiriku pasunakooridega, kus noorim mängija oli viieaastane ja vanim 85-aastane, ei kujutanud Saar oma sõnul enne ette, kuidas see kõik kõlada võiks. Kuid kokkuvõttes oli tulemus muusikaõpetaja kinnitusel hea ja kõlas hästi. Konserti juhatas kaks dirigenti.

Pärast kontserti saadi Saare sõnul ka kinnitus maailmarekordi sündimise kohta Guinnessi rekorditeraamatu kohal viibinud esindajalt, kes oma jah-sõna ütlemisega teenis ära tugeva aplausi. Üritusele lisas vürtsi seegi, et mängima kogunes tuhatkond pillimeest rohkem kui algselt loodeti.

Kuressaare muusikakooli õpilased ja õpetaja kuulusid neljandat korda toimunud festivaliks üle Eesti kokku pandud 32-liikmelisse pasunakoori.
Lisaks jumalateenistusele toimusid festivalil Saare sõnul ka kontserdid. Ühel neist esitati ka eesti muusikat.

Print Friendly, PDF & Email