Kooli lõpuaktuselt tulnud õpilased süütasid puudekuuri (10)

Kooli lõpuaktuselt tulnud õpilased süütasid puudekuuri

TEOLT TABATUD: Valvas kodanik on tabanud süütaja Taavi ja hoiab teda politsei tulekuni kindlas haardes.

Kuressaare Vanalinna kooli kaks kuuenda klassi õpilast süütasid laupäeval lõpuaktuselt tulles Kohtu tn 24 elamu hoovis asuva puukuuri. Naabermaja elanike poolt kätte saadud üks süütajatest anti sündmuskohal üle politseile.

Rohu tänav 2 elava kodaniku poolt kinni nabitud Vanalinna kooli kuuenda klassi õpilane Taavi rääkis põlengu kustutamise ajal Oma Saarele, et teda meelitas kuuri süütamises osalema klassivend Karli, kes lubas talle selle eest anda sada krooni.

“Karli ütles, et see kuur on jama värk, et paneme selle põlema,” rääkis Taavi, kelle sõnul süütas tema klassivend esmalt tikuga kilekoti sisse pandud riided, kuhu seejärel loobiti lisaks kuivi küttepuid.

“Ma ütlesin, et see ei ole hea idee, aga siis lubas ta mulle sota anda, kui ma ühe puu sinna lõkkesse viskan,” rääkis Taavi. Ühe majaelaniku teada hoidis samas kuuris oma jalgratast ka Karli ise, sest kuur kuulub tema sugulasele.
Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe pidas väga tõenäoliseks, et puukuuri kiire kustutustöö hoidis ära ka kõrval asuva hoone süttimise. Kiire kustutustöö sai võimalikuks tänu Rohu tn 2 korrusmaja elanike väljakutsele.

Rohu tn 2 kolmanda korruse rõdult kuuri juures askeldavaid poisse märganud Kaire sõnul nägi ta, kuidas poisid kuuri ühe boksi juurest teise juurde kaltsusid tassisid ning kuidas ühtäkki hakkas suitsu kerkima.

“Välja ma kohe ei jooksnud, sest tuul ja tolm võivad ka vahel ära petta,” rääkis Kaire, kes väljus majast pärast seda, kui poisid olid kaltsusid juurde tassinud ning siis kiiruga jooksu panid. “Ütlesin mehele, et nüüd lähen õue, sina helista kohe tuletõrje välja. Kui kohale jõudsin, siis tuli juba praksus. Hästi kiiresti käis see asi,” meenutas Kaire.

Uuesti sattusid poisid Kaire ja tema abikaasa vaatevälja tuletõrjeauto saabudes. Esmalt aadressiga pisut eksinud tuletõrjujatele õiget kohta juhatama tulnud Kaire ja tema abikaasa märkasid poisse tulekahjust sadakond meetrit eemal striptiisibaari Aspasia juures.

“Nad läksid täiesti rahulikult jalutades Aspasia nukast edasi, aga ma tundsin nad lihtsalt ära. Ma ütlesin, et poisid, jääge seisma, mis te tegite praegu!” rääkis Kaire.

Naine sai küll kätte jalgrattaga olnud Karli, kuid poiss rebis end lahti ja jooksis minema. Kaire abikaasa poolt kinni võetud Taavil põgeneda ei õnnestunud. Taavi selgitas, et tahtis koos Karliga minema joosta seetõttu, et saada temalt kätte lubatud sada krooni.

Laupäeval aset leidnud tulekahju on viimasel ajal juba kolmas süütamiskahtlustusega juhtum.
Just hiljuti algatas prokuratuur süütamiskahtlustusega seoses kriminaalmenetluse Koidu tänava tulekahju osas.
Kriminaalmenetlus on algatatud ka 19. mail Pihtla vallas Sepa külas põlenud vana talumaja ja kõrvalhoonete asjus.

Print Friendly, PDF & Email