Judokad Austrias edukad

Judokad Austrias edukad

MEIE NOORED AUSTRIAS: Istuvad Mergit Suurhans, Henri Paomees, Saulius Teder, Steven Tiirik ja Taavi Eigo. Seisavad Sten Viirmäe, Sander Tiits, Joosep Preedin, Morten Raamat, Joanna Kajak, Liina Salonen, Maria Lindau ja Madis Laid. Tagumises reas Olev Väin, Heigo Kips, Ulvar Vahter, Reet Truvek, Laura Põder ja Henry Viirmäe. Pildilt puudub Loretta Tiits.

Austria linnas Zeltwegis toimus mai lõpus traditsiooniline judo kevadturniir. Eesti oli sel aastal esindatud kolme judoklubiga. Põhilise osa meeskonnast moodustasid Viljandi Taifu judokad. Saaremaalt võttis osa 11 SK Tõll esindajat ja 7 Kuressaare Kesklinna Spordiklubi judokat.

Zeltweg asub Austria Alpide eelmäestikus, sportlaste võistluspaik asetses 600 m kõrgusel üle merepinna, ööbimiskoht veel 150 m kõrgemal.
Võistlused kulgesid sujuvalt, vaatamata 500-le osavõtjale.

Turniiril olid esindatud peale võõrustajate veel Eesti, Saksamaa, Poola, Horvaatia, Serbia, Bosnia ja Hertsegoviina, Tšehhi, Slovakkia ja Portugal.
24. mail peetud juuniorite ja täiskasvanute võistlusel osalesid edukalt Madis Laid ja Taavi Eigo, kes mõlemad jõudsid finaali, kuid pidid alla vanduma tugevatele Saksa võistlejatele. Mõlemale turniiri hõbemedalid.

Kõige nooremate seas, kehakaalus kuni 23 kg, suutis klubi Tõll võistleja Saulius Teder tulla pronksmedalile. Kuni 26-kiloste seas sai sama klubi poiss Valdo Aedmäe hõbeda. Kaks kilo raskemate hulgas võttis Henri Paomees klubist Tõll kuldmedali. Samas kaalus tuli kahe võidu ja ühe kaotusega pronksile Sven Tiirik Kuressaare KSK-st.

Üllatuse valmistas 2001. a sündinud KSK judokas Mergit Suurhans, kes võistles kahes kaalus ning kuni 33-kiloste seas sai ta kahe võiduga kuldmedali, kuni 30-kiloste hulgas pidi leppima hõbedaga.
Poiste kehakaalus kuni 36 kilo sai Sten Erik Viirmäe hõbemedali.

Ülejäänud Saaremaa sportlased erinevatel põhjustel medali vääriliselt ei võistelnud, kuid kuna kolm Eesti klubi esinesid ühtse võistkonnana, siis saadi lõppkokkuvõttes kolmas koht.

Klubi Tõll tänab Olev Kiirendit ja AS-i Securitas Kuressaare osakonda, kes toetasid judokate sõitu.

Heigo Kips

Print Friendly, PDF & Email