Folkloristid kiitsid Mustjala Sõluki esinemist ja riietust

Folkloristid kiitsid Mustjala Sõluki esinemist ja riietust

 

Põlvamaal Ahjas toimunud 14. laste murdelaulu ja -luulepäevadel esines sealses kultuurimajas peakontserdil kolme-teistkümne Eesti maakonna folklooriansambli hulgas ka saarlasi esindanud Mustjala folkloorirühm Sõluk. Eesti juhtivad folkloristid andsid Sõluki etteastele ja ansambliliikmete riietusele kiitva hinnangu.

Peakontserdi märksõnad olid tänavu mets, juured ja küla.

Kõigi osalistega kohtus folklorist Ingrid Rüütel, kellel oli meie esiisadelt ja -emadelt päritud kultuurist palju huvitavat rääkida. Noored saarlased said kogemuse võrra rikkamaks kirmaskil üles astudes.

Just sellise nimega Lõuna-Eesti rahvakultuuriüritusel tuli igal rühmal end lühikese kavaga tutvustada. Kirmaski ühistantsudes kepsutasid kaasa ka Mustjala noored.

Peo üllatusesinejaks oli ansambel Poisikesõ.

Ekskursioonil tutvumaks Ahja valla loodus- ja kultuuriväärtustega sai kõndida väikese Illimari radadel, Kiidjärve Valgesoo matkarajal, uudistada kaunist ümbrust vaatetornist ja külastada Friedebert Tuglase majamuuseumi, käsitöökoda, Ahja mõisa ning Kärsa kirikut.

Looduseimedest pakkus vahest kõige suurema elamuse Taevaskoda.
Sõluki sõitu Põlvamaale toetasid Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupp ja Mustjala vallavalitsus.

Print Friendly, PDF & Email