Lugeja kiri: Pidulik vastuvõtt Kärlal

Kärlal on pikaajaline tava korraldada vahetult enne suvevaheaega põhikooli direktsiooni ja ametiühingu pidulik vastuvõtt kooli töötajatele ja koostööpartneritele.

Meisse kõigisse on sisse kodeeritud teadmine, et õppeperiood kestab septembrist juunini ning seega on tänavune õppeaasta jõudnud lõpusirgele. Suurepärane aeg avaldada tänu tegijatele ja tunnetada ühist vastutust.

Kärla kool on maakool ja õpetaja maasool selle kaasaegses tähenduses. Igapäevaelu ja konkurents koolide vahel läheb järjest teravamaks ja siit algab eksisteerimise nutikus. Kärla kool on kaasanud oma tegemistesse kogukonna, keda kool teenindab. Olgu see siis otseses või kaudses tähenduses.

Nii olid vastuvõtule kutsutud põhikooli õpetajad ja abipersonal, vallavolikogu esimees, vallavanem, vallavalitsuse töötajad, valla allasutuste esindus, kooli hoolekogu ning RMK kui hea koostööpartner. Neist kõigist sõltub koolielu igapäevane kulgemine ja jätkusuutlikus.

Kooli direktori Tõnu Tooni pidulik kõne tõi välja iga vastuvõtul osaleja individuaalse panuse kooli igapäevatöös. Tulenevalt seadusemuudatusest muutusid direktorite tähtajalised töölepingud tähtajatuks ning direktor tegi teatavaks oma otsuse järgmisteks aastateks: “Tervis on mul hea ja tunnen, et suudan veel endast anda, seega võtaks direktoritöö jätkamist etapiviisiliselt, sest võimalus lõpetada on nüüd iga õppeaasta lõpus olemas. Seega kavatsen jätkata oma tööd Kärla põhikooli direktorina.”

Direktori otsuse väljakuulutamise järel kõlas aplaus, mis näitas kolleegide rahulolu ja stabiilsuse vajadust koolis.

Stabiilsust soovime kõik. Meie kool vajab täiendust pedagoogide kaadri osas, kavandatakse e-kooli käivitamist. Et arendada lastes mitmekülgseid isikuomadusi, tuleb kooli tase hoida kõrgel, anda haridust ja haritust – need on põhinõuded, mida kogukond koolile esitab. Seega edu direktor Tõnu Toonile jätkamise puhul!

Asjakohased sõnavõtud kõlasid volikogu esimehelt Toivo Vaigult ja vallavanem Enno Pildrelt. Koostöö rollist rääkisid Kärla spordihalli juhataja Raivo Uus ja RMK esindaja Marko Trave.

Iga vastuvõtule kutsutut tänati kollase roosiõiega, kostitati pokaali šampuse, tassi kohvi ja suupistetega.

Kaunist suve ja kosutavat puhkust kogu kooliperele!

Maive Õispuu

Print Friendly, PDF & Email