Vastukaja: “Ilma juhita vallad” (2)

Oma Saar, 24. mai
internetikommentaar

 kellu
Kes tahaks olla omavalitsuse eesotsas, mille rahade ja investeeringute üle otsustatakse eelkõige (enamasti populistlikult ja küüned enda poole) Toompeal või tegelikult erakondade tagatubades?

Seepärast pole haldusreformi veel toimunudki, et poliitikutel seal Tallinnas nii hea ju väikseid valdu oma lõa otsas hoida. Hea vaadata, kuidas maakad päälinnas kerjamas käivad. Ja siis headel aegadel tehakse veel nii, et poliitikud saavad summa, mida oma valijate jaoks jagada – nn katuseraha.

Investeeringute raha andmisel ei arvestata Tallinnas isegi maakonnas valdade omavahel kokkulepitud prioriteete. Mis visioonist siin juttu saab olla, kui vallas ei teata, kuidas raha aasta pärast saab ja jagub? Muidugi ajud jooksevad laiali, kui teha ei lasta.

Vallavalitsused on kui erakondade marionetid, mitte riigi koostööpartnerid. No millest me räägime! Pagan, saarlased, ühinege ruttu üheks suureks vallaks ja lõpetage see Tallinna otsas rippumise jama ära!

Print Friendly, PDF & Email