Saaremaa turismiettevõtted tutvustasid Eestit Helsingis

Saaremaa turismitöötajad ja -ettevõtjad osalesid Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse poolt Helsingis 9.–10. maini korraldatud vabaõhuüritusel “Viro tulee kylään” (Eesti tuleb külla).

Saare maakonna turismiteenuseid, -tooteid ja puhkamisvõimalusi saartel tutvustasid Kuressaare turismiinfokeskus, Saaremaa Spa Hotellid, Arensburgi Reisid, Saaremaa Hotell, S. Rantanen OÜ ja Saare Kruiis.

Ürituse eesmärk oli tõsta Eesti mainet Soome, eelkõige Helsingi elanike hulgas ning tuua esile Eesti kui atraktiivse reisisihtkoha võimalusi. Selle tulemusena oodatakse Eestisse tehtavate ööbimisi sisaldavate reiside kasvu. Üritus oli jaotatud kahte ossa: Eestit kui reisisihti tutvustavad esitlustelgid ja kultuuriprog-ramm. Väljakule seatud hiigelmõõtmetes Eesti kaardil olid esindatud Tallinn, Tartu, Pärnu, Saaremaa, Lõuna-Eesti, Põhja-Eesti ning ühendus Eesti Maaturism.

Laevafirmadest olid kohal Tallink, SuperSeaCat ja Viking Line. Lisaks said külastajad tutvuda Eesti keraamika, nahk- ja tekstiilkäsitöö ning loodustoodetega.

Kahepäevase kultuuriprogrammi kestel pakkusid meelelahutust Tanel Padar & The Sun, Silvi Vrait, Koit Toome, Tallinna Poistekoor, ansambel Noorkuu, politseiorkester, beatbox’ija Rey, Lowry, Otsa-kooli ning Helsingi pop- ja jazzkonservatooriumi noored džässmuusikud ja paljud teised Eestis tuntud esinejad.

Ürituse avasid 9. mai keskpäeval pidulikult Eesti majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ja Helsingi linnapea Jussi Pajunen. Reede õhtul korraldas Helsingi linn Eesti küllatuleku auks vastuvõtu.

Eesti on aastaid olnud soomlaste populaarseim reisisiht. Eestis on käinud 75% Soome täiskasvanud elanikkonnast, sh on 52% käinud Eestis kolm korda või rohkem. Soomlased moodustavad umbes poole Eestisse saabuvatest väliskülalistest.

Soomlaste külastusi toetab kiirlaevade hooaja pikenemine tänu soojale talvele ning Tallinki ja Viking Line’i uute, aasta läbi sõitvate kiirlaevade lisandumine Tallinn–Helsingi liinile. Reisimist lihtsustab ka piirikontrolli kadumine pärast Eesti liitumist Schengeni viisaruumiga. Viimane talv on juba näidanud positiivseid märke: detsembris kasvas soome turistide arv Eesti majutusettevõtetes 8 protsenti, 2008. aasta esimesel kahel kuul eelmise aasta sama perioodiga võrreldes aga 9 protsenti. Helsingis toimunud üritus kuulus Eesti Vabariigi 90. sünnipäeva juubeliürituste sarja Soomes.

Karmen Paju,
Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja

Print Friendly, PDF & Email