Linnaaineliste taieste konkursi võitis Kesk-Eesti noormees

Linnaaineliste taieste konkursi võitis Kesk-Eesti noormees

 

Kuressaare 445. juubelisünnipäevale pühendatud linnaaineliste taieste konkursi võitjaks tunnistati Kesk-Eestist Järva-Jaanist pärit ja praegu Kuressaare ametikoolis õppiva Hardi Niilo fotokollaaž “Kuressaare mosaiik”.

Konkursi žürii esimees, Raegalerii juhataja Lii Pihl märkis, et kõnealune töö torkas kogu žüriile silma eelkõige omapärase tehnikaga. “See töö koosneb imepisikestest fotodest, millel on jäädvustatud Kuressaare linna majad,” ütles Pihl.

Kuna võidutöö autorit ennast reede pärastlõunal Kuressaare kultuurikeskuses toimunud pidulikul autasustamistseremoonial kohal ei olnud, anti diplom üle tema õpetajale Maila Juns-Veldrele, kes ütles: “Kuigi Hardi on mandrinoormees, on ta meie kodulinnast lausa vaimustuses.”

Neli konkursile esitatud tööd tunnistas žürii äramärkimise vääriliseks. Lii Pihl iseloomustas neid töid kui “huvitavaid ja omapäraseid”. Ära märgiti Ilme Armuandi “Jõulud linnas”, Dmitri Terehovi “Suvine kesklinn”, Eve Oeselgi “Linna väravas” ja Marju Kirsi “Koju”.

Kuressaare 445. sünnipäevale pühendatud taieste konkursile laekus ühtekokku 24 tööd viieteistkümnelt autorilt. Nende hulgas oli 11 õlimaali, kaks akrüülmaali, neli pastelli, kolm akvarelli, üks guaššmaal, üks hõbedast suveniirlusikas, üks nõeltikkimistehnikas vaip ja üks fotokollaaž.
Konkursi auhinnafond oli sel aastal 7000 krooni.

Järgmine linnaaineliste taieste konkurss on kavandatud 2010. aastale. Lii Pihl avaldas lootust, et siis on esitatud tööde hulgas varasemate konkurssidega võrreldes enam tarbekunsti.

Kuressaare-aineliste taieste konkurssi korraldatakse 1983. aastast. Aastani 1987 oli selle korraldajaks Saaremaa kunstiklubi. 1980. aastate lõpus ja 1990-ndate esimesel poolel oli konkursil sunnitud paus ja traditsioon jätkus 1997. aastal.

Nende aastate vältel on Kuressaare-aineliste taieste konkursi võitnud 13 kunstiteost. Võidutöödest neli on ostnud Saaremaa muuseum, üks töö on Kuressaare gümnaasiumi valduses ja ülejäänud kuuluvad linnale.

Print Friendly, PDF & Email