Juhtkiri: Sulle, Ema (1)

Juhtkiri: Sulle, Ema

 

Emadepäev on üks ilusamaid päevi aastas. Kevade, päikese, lillede, rohelusega. Kolmetäheline sõna – EMA – saab sel päeval suureks.

Lapsele on ema kogu maailm. Toidab, katab, kasib, hellitab. Lohutab, kui nutujoru kallal, hoolitseb, kui haigus kimbutab. Mida suuremaks saab inimene, seda vähem vajab ta ema hoolt. Vaatamata suureks saamisele ja laia maailma minemisele, ei kao ema meie elust kunagi.

Kui tihti mõtleme kaugel viibivale emale, mõtleme, kuidas tal läheb? Isegi raskel hetkel ei hakka ema kurtma lapsele oma muret, ta püüab ise hakkama saada. Seda enam on meil kõigil kohustus ema käekäigu vastu huvi tunda, et anda emale tagasi killukenegi sellest hellusest, mida me oleme temalt saanud.

Millal maksan memme vaeva? Seda ei ole võimalik maksta. Neil, kellest ise saavad kord emad, on see võimalus, aga siis juba oma lastele kõike andes.
Kallis EMA! Olgu see kord aastas Sulle pühendatud päev imeilus. Sa vääriksid rohkemat kui üht päeva aastas. Aga vaadates oma särasilmseid lapsi või lapselapsi, saad ise neid päevi oma ellu lisada.

Print Friendly, PDF & Email