Kohtukuul peetakse kohtuteemalisi loenguid

Maikuu on Eesti Vabariigi juubelikalendris kohtukuu ning sel puhul peavad kohtunikud üle Eesti 9. mail 90 loengut, neist 24 Lääne-Eestis ja saartel ning neli Saare maakonnas.

Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu sõnul on loengute põhiteema “Kas inimene ja kohus või kohus ja inimene?”.

Loengute pidamise esimene eesmärk on luua dialoog kohtute ja inimeste vahel: kuulata ära need inimesed, kes Eesti õigusriigi ja õigusmõistmise teemadel kaasa mõtlevad, ning teisalt anda edasi kohtunike mõtteid ja ideid. Teine eesmärk on tõsta usaldust õigusemõistmise süsteemi vastu ja sedakaudu loodetavasti ka suurendada õiguskuulekust Eesti ühiskonnas, edastas Kirsipuu.

Saare maakonnas toimuvad kohtunike loengud maakonna keskraamatukogus, Orissaare gümnaasiumis, Muhu noortekeskuses ja Saaremaa ühisgümnaasiumis ning kõneleja rollis on vastavalt Jüri Põld riigikohtust, Kristel Pedassaar Pärnu maakohtust (nii Orissaares kui ka Muhus) ja Hannes Kiris riigikohtust.

Print Friendly, PDF & Email