Juhtkiri: Märka seaduserikkujat!

Juhtkiri: Märka seaduserikkujat!

 

Liiklusõnnetuste kurb statistika näitab, et Eesti teedel hukkub aastas ligi 200 inimest. Suurem osa liiklusõnnetustest juhtub vindiste roolikeerajate süül. Purjus juht sõidab surnuks ennast ja oma kaasreisijad või jalakäijad ja teised liiklejad, kes tee peal vastu tulevad.

Kaarma valla naised, kes ei lasknud purjus juhil edasi sõita, hoidsid ära kellegi võimaliku surma või vigastada saamise. Mis kõik oleks võinud juhtuda, kui autojuht oleks alkoholiuimas edasi sõitnud?

Naiste kodanikualgatus ja julgus takistada purjus juhti sõitmast, on imetlusväärne heategu. Heategu nii joobnud autojuhile kui ka teistele liiklejatele, kes oleks võinud sellele autojuhile ette jääda.

Jälgides kaaskodanikke, võib nii mõnegi väärteo sooritamise ära hoida. Kodanikujulgus ja tähelepanelikkus teiste inimeste suhtes võib mitte lasta sündida saatuslikel õnnetustel ja päästa paljude inimeste elu.

Print Friendly, PDF & Email