Kõinastu ja Kesselaid jäävad saarevahita

Riigieelarve defitsiidist tuleneva kulude kärpimise tõttu jätab Saare maavalitsus ametisse määramata Kõinastu ja Kesselaiu saarevahi ning kaalub Abruka ja Vilsandi saarevahi palkamist osalise tööajaga.

Maasekretär Andrus Lulla saatis neljapäeval asjaomastele valdadele välja kirja, kus teatas Kõinastu ja Kesselaiu kui kahe väiksema koormusega saare saarevahi ametissenimetamise edasilükkamisest.

“Vaat see on küll väga halb uudis, sellest ei ole mind mitte keegi informeerinud,” ütles Orissaare valla koosseisu kuuluva Kõinastu saarevahi kandidaat Roberta Erelt.

Orissaare vallavanem Raimu Aardam avaldas saarevahi ametisse mitte määramise üle rahulolematust. “Me oleme näinud suurt vaeva, et rääkida inimestega, leppida kokku, oleme andnud neile õigustatud lootust, ja siis ühel hetkel öeldakse, et see oli hea jutt küll, aga nüüd on niimoodi, et asjast ei tule midagi,” lausus Raimu Aardam.

Print Friendly, PDF & Email