Saaremaa pakub maailma tõusvaid turismitrende (3)

Saaremaa pakub maailma tõusvaid turismitrende

 

Ülemaailmse turismiajakirjanike kohtumise raames viibis eile Muhu- ja Saaremaal 33 ajakirjanikku 24 riigist. Maailma Turismiorganisatsiooni aseesimehe ja turismiajakirjanike assotsiatsiooni aseesimehe tuneeslase Tijani Haddadi sõnul on Saare maakonnal suur turismipotentsiaal, kuna siin pakutakse kõike seda, mis maailmaturismis on hetkel trendikas.

“Praegu on tõusuteel loodusturism, heaolu-spaaturism. Kõik see mida teil siin pakkuda on,” ütles Koguva küla külastanud Tijani Haddad, kes on muuseas olnud ka Tuneesia turismiminister.

Saaremaal ja Eestimaal on tulevikku

Tallinnas, Saaremaal ja Tartus toimuval kokkusaamisel aukülalisena viibinud Tijani Haddadi sõnul on turism maailmas jätkuvalt tõusuteel, kuna aina rohkem inimesi leiab võimalusi ja vahendeid reisimiseks.

“Kui varem oli turism ainult kõrgema klassi meelelahutus, siis nüüd reisib ka keskklass,” selgitas Haddadi, kelle kinnitusel tõuseb turismi osakaal Euroopa majanduses igal aastal 4%. “Ka teil on turismil etendada tähtis osa ja tulevikus tõuseb selle tähtsus veelgi.”

Haddadi märkis, et nii üldine kui ka siinne turismitulevik on maapiirkondadele ja loodusele orienteeritud turismitootes.

“Te olete muust Euroopast erinevad,” tõi Haddadi välja põhjuse, miks aina rohkem turiste valib sihtkohaks siinse piirkonna. “Kui me ütleme Euroopa, siis mõtleme suuri linnu, miljonite elanikega. Siin on aga võimalik avastada midagi hoopis teistsugust. Siin saab lisaks veel tunda hoolivust, kogeda loomulikke inimestevahelisi kontakte.”

“Eesti turismi ootab ees suur tulevik,” oli Haddadi kindel.

Sõnum läheb laiali

Üritust korraldanud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse turismiarenduskeskuse arenduskonsultant Kristiina Ojamaa ütles, et kohtumisel osalevad maailma turismiajakirjanduse esindajad, kes valisid Eesti kohtumiskohaks välja ise. Saaremaa võeti programmi sisse, kuna Ojamaa sõnul on siin palju asju, mida näidata.

Tema arvates tõuseb kohtumisest tulu ka Eesti riigi tutvustamisel ja olemasolu teadvustamisel laias maailmas, kuna siin käinud ajakirjanikud ei kirjuta mitte ainult turismist, vaid näiteks ka majanduse ja poliitika teemadel.
Saaremaal ootas ajakirjanikke lisaks Pädaste mõisa ja Koguva külastusele ka Kuressaare linnaekskursioon ning pidulik õhtusöök Kuressaare linnuses. Siit suundutakse edasi Tartusse. Kohtumine lõpeb pühapäeval.

Print Friendly, PDF & Email