Juhtkiri: Terves kehas terve vaim (1)

Juhtkiri: Terves kehas terve vaim

 

Saaremaa ühisgümnaasiumis 1992. aastal alguse saanud kooliolümpiamängud on tore traditsioon, mis annab võimaluse kooli õpilastele rinda pista erinevatel spordialadel. Et asi ei ole väga tõsine ning ei võistelda just elu eest ja kõrgete tiitlite peale, näitab ehk seegi, et võistlusalade nimistus on koha saanud sellised toredad spordialad nagu paberlennukite viskamine ja fotoorienteerumine.

On tore, et meie kohati liigagi konkurentsitihedas maailmas suudetakse asju võtta lusti ja rõõmuga, anda neile õppureile, keda ees ootamas närvesööv eksamiperiood, väikest virgutust ning võimalus laua ja arvuti tagant korraks pääseda.

Võistlustel, kus tähtis ei ole võit, vaid osavõtt, on see kindlasti nii. Ning eks ole ka kaasaelamine klassikaaslastele elamus omaette – süvendab see ju ühtekuuluvustunnet ja annab just selle õige meie-tunde.

Ja kuidas see õigupoolest oligi, et terves kehas terve vaim – ei saa ju olla täiuslik vaid vaimu arendades, ikka peab ennast vahel natuke liigutama ka. Olgu siis või päris oma kooliolümpial.

Print Friendly, PDF & Email