Juhtkiri: Naaber ärgu tulgu häirima (1)

Juhtkiri: Naaber ärgu tulgu häirima

 

Räägitakse, et Eesti maapiirkonnad jäävad tühjaks. Äh, ei jää nad midagi… Kolimistendents näitab vastupidist. Teatud maakohtade pärast käib isegi tuline võitlus. Juhul, kui koht on vaatega merele või metsatuka sees, hea teedevõrgustikuga ning naabritest vaba.

Saaremaal veel õnneks selliseid asustamata kohti jagub. Kui oled sellise krundi omanikuks saanud, tahad oma maa-ala kaitsta võimalike naabrite ja nende kurjade plaanide eest.

Suhtumine, et sinu enda elamine ja tegutsemine loodusväärtuslikus kohas keskkonnale halba mõju ei avalda, on vist täiesti tavaline. Halvasti mõjub ja pöördumatult kahjustab keskkonda vaid naabri ehitustegevus.

Riigi seaduseaugud ja “juriidiliselt on kõik korrektne” olukorrad kindlustavad aga säärasele maa-ala kaitsjale tugeva seljataguse.

Kas ettepanek looduskaitsealust ala laiendada tuleneb tõepoolest üllast motiivist ümbritsevat loodust hoida või on see hoopiski juriidiliselt korrektne trikk, kuidas koduümbrus mugavalt naabrivaba hoida?

Print Friendly, PDF & Email