Pöide noorte moešõu kui Koolimoe noorem õde

Pöide noorte moešõu kui Koolimoe noorem õde

 

Eelmine laupäev oli moešõude päralt. Esimese, suure ja glamuurse korraldas Heli Jalakas Kuressaare spordikeskuses, teine, väiksem ja lokaalsem toimus Tornimäe rahvamajas Helen Pihli eestvõtmisel.

Peaauhinnad jaotusid järgnevalt: nooremas vanuseastmes kollektsioonile “Suvetervitus” (Melani Nõu, Egle Bachman, Maris Bachman – idee Melani Nõu, teostatud koos), keskmises vanuseastmes kollektsioonile “Rukkilill” (Triin Sepp, Kätlin Pulk – idee ja teostus Kätlin Pulk) ja vanemas vanuserühmas kollektsioonile “Meite rõevad Muhu moodi” (Tiina Kirs, Keit Lees, Kairi Laaneväli – idee tüdrukutelt endilt, teostus juhendajalt).

Hõbemedal läks vanemas vanuserühmas kollektsioonile “Pöide chill out” (Siret Sepp, Kristin Alas – idee ja teostus Siret Sepp). Eripreemiad anti parimale naismodellile Tiina Kirsile Muhust, parimale meesmodellile Märtin Luubile Kuressaarest, parim soenguidee pärines Kätlin Pulgalt ja parima teostuse auhinna sai Siret Sepp Pöidelt.

Peakorraldaja Helen Pihli sõnul läks üritus hästi korda, olgugi et kollektsioone tuli oodatust vähem. Žüriina hindasid noorte ideid Melika Kirs (Saaremaa Õmbluskompanii õmbleja), Riinu Ansper (Orissaare gümnaasiumi õpilane), Reine Väli (vabakutseline kunstnik), Liinu Tuust (tubli tikkija) ja Triinu Noor (käsitööõpetaja).

Kollektsiooni “Suvetervitus” autorid tutvustasid oma kollektsiooni kui suve- ja vabaajarõivastust, millega saab käia ka pidudel ja tantsuõhtutel.
“Kollektsioon on tehtud vanast pluusist ja uutest riidejuppidest ning püksid tegime ka riidejuppidest,” selgitasid tüdrukud. Kollektsioon “Rukkilill” oli aga kaunistatud Eesti rahvuslille rukkilille ja Eesti lipu värvidega.

Vanima vanuseastme parimat rõivakollektsiooni iseloomustasid kaunid Muhu-pärased rahvuslikud sukapaelad, pätid, silmadega preesid, meestesärk ja müts, mis olid põimitud tänapäevase moega. Noored moeloojad ise arvasid: “Just sedamoodi võiks Muhu noor nüüdse aa piduse minna, näitamaks oma ainulaadset stiili ehk riietumise kunsti.”

Õhtu jätkus üllatusesinejatega. Rahva panid kaasa elama Out of Area Pärsamalt, Tornimäe põhikooli tantsurühm Gloria, Muhu Jumpstyle ja Tornimäe Trummilööjad. Õhtut juhtisid Kaspar Pukk ja Sulo Särkinen.

Print Friendly, PDF & Email