Maavalitsuse ametnikud sõitsid Bornholmi saarele koolitusele (1)

Tõstmaks ametnike haldussuutlikkust viibib Saare maavanem koos maavalitsuse kümne ametnikuga sel nädalal Taanile kuuluval Bornholmi saarel.

Maasekretär Andrus Lulla ütles, et maavanema ja maavalitsuse kümne ametniku komandeering algas 13. ja kestab kuni 18. aprillini.

“Bornholmile sõitsid erineva tasemega ametnikud,” rääkis Lulla. “Sõidu eesmärgiks on stažeerimine sealse regionaalse omavalitsuse juures eesmärgil tõsta Saare maavalitsuse töötajate haldussuutlikkust.”

Saare maavanem Toomas Kasemaa on varem Oma Saarele öelnud, et Bornholmi saare kogemus on õppimist väärt. “Hiljuti viidi seal läbi haldusreform, mida bornholmlased on Saaremaal põgusalt ka tutvustanud,” märkis ta. “Nüüd on meie ametnikel siis võimalus olukorraga ka kohapeal tutvuda.”

Kasemaa lisas, et B-7 (s.o Läänemere suuremaid saari ühendava organisatsiooni) liikmete seas on just Taanis asuv Bornholm kõige sobivam koht, kus halduspoliitikat õppida. “Ahvenamaa selleks näiteks eriti ei kõlba, kuna sellel saarel on Soome riigis eristaatus ja oma parlament,” ütles maavanem.

Möödunud aasta sügisel rahuldas Eesti riigikantselei maavanema taotluse saada raha projektile “Saare maavalitsuse ametnike stažeerimine Taanis Bornholmi saare regionaalse omavalitsuse juures”.

Projekti kogumaksumus on 293 224 krooni. Sellest 75% ehk 219 918 krooni tuleb riigikantselei vahendusel Euroopa Liidult, ülejäänud 25% ehk 73 306 krooni on Saare maavalitsuse omafinantseering.

Print Friendly, PDF & Email