Abruka rahvast hakkab teenindama tellimusliin (1)

Eile leppisid Saare maavalitsus ja bussiettevõte Harjumaa Liinid kokku, et Abruka rahvas saab teisipäeviti Roomassaare sadamast bussiga linna ja pärast tagasi sadamasse. Inimesed, kes soovivad bussi kasutada, peavad sellest aga eelnevalt teatama kas sama päeva hommikul või eelmisel päeval.

Märtsis kehtima hakanud uued linnaliinibusside sõidugraafikud panid Abruka inimesed keerulisse olukorda, sest ei võimaldanud neil, kes soovisid laevalt tulles kasutada ühistransporti, enam Roomassaare sadamast bussiga linna sõita.

Kaarma vald tegi maavalitsusele avalduse, et Roomassaare–Kuressaare vahet sõidaks teisipäeviti liinibuss. Abrukalt laevaga tulev rahvas saab siis bussiga Roomassaarest linna kell 10.30 ja 16 ning kesklinnast Roomassaarde kell 14.

Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringu osakonna nõuniku Olev Tõru sõnul maksab tellimusliini kinni Saare maavalitsus. Ta nentis, et tellimusliin on kallis, kuid veel kallim oleks kogu aeg bussil liini läbi sõita lasta.

Eile ei osanud Tõru veel öelda, mis ajast täpselt Abruka rahvas bussiliini kasutada saab, sest lepingute sõlmimine võtab aega. “Loodame, et ikka lähiajal,” sõnas ta, lisades, et vähemalt ei jää nüüd need inimesed, kes transporti vajavad, enam Roomassaarde lõksu.

Print Friendly, PDF & Email