Kuressaare 1. lasteaed on mures mänguväljaku lõhkujatega (4)

Kuressaare 1. lasteaed on mures mänguväljaku lõhkujatega

 

Kuressaare linna 1. lasteaia juhataja Riina Saar ja hoolekogu esimees Jaanis Sarapuu tegid pöördumise linnavalitsusele, paludes abi lõpetamaks noortekampade huligaanitsemist lasteaia territooriumil ja mänguväljaku lõhkumist.

“Teema on olnud aktuaalne aastaid, kuid olukord ei ole muutunud,” märgitakse Kuressaare linnavalitsusele saadetud kirjas. Riina Saar ütles Oma Saarele, et lasteaed on omalt poolt teinud kõik endast oleneva – pöördutud on naabruses elavate inimeste poole, tehtud kokkulepped turvafirmaga Securitas Eesti AS, lisaks on parandatud vastavalt võimalustele hoovivalgustust.

“Veidi paremaks on olukord läinud,” märkis juhataja, kuid lisas, et siiski on lasteaiahoov jäänud noortele ligitõmbavaks paigaks ja seda just pimeduse ja öötundide saabumisel.

Saare sõnul on eriti kummaline see, et lasteaiahoovi kogunevad kampades ka maalapsed. “Ega ju vanemad tihti teagi, kus nende lapsed oma aega veedavad,” ütles ta.

Põhilisteks lõhkumisobjektideks on 1. lasteaia hoovis olnud mänguvahendid, tuulik ja lasteaia aed. Kurja kätt on tunda saanud ka mänguväljakul kasvavad puud ja põõsad.

“Praegugi on meie tuulik kolme tiivaga,” märkis Saar, kellele teeb muret, et lisaks sellele, et lapsed ei saa oma päevakodu õuel normaalselt mängida, mõjutab lõhutu päevakodu majanduspoolt. “Lasteaia eelarveridadel vastavad summad hetkel puuduvad,” konstateeritakse ka linnavalitsusele saadetud kirjas.

Et Kuressaare kogukond on väike, on lasteaial ka enamiku lõhkujate nimed teada. “Kavatseme nad panna meile uusi puid ja põõsaid istutama,” valgustas Saar.

Kuressaare abilinnapea Kalle Koov, keda on varemgi teavitatud 1. lasteaia hoovis toimuvast, ja seda just turvafirma poolt, pakkus omalt poolt välja ühe lahenduse – lasteaiaväravad võiks lukustada õhtul kell 22.

“Kes siis sees, see on juba pahatahtlike kavatsustega. Ega aed ka kedagi pea, aga ärajooksmisel on see siiski takistuseks,” arvas abilinnapea, kelle sõnul näitab tänane turvateenuse raport, et kogu lasteaia territooriumile tehakse kaks korda ööpäevas ring peale. “Kui märgatakse midagi iseäralikku, siis informeeritakse sellest kohe ka kohalviibijaid või lasteaia töötajaid,” sõnas Koov.

Print Friendly, PDF & Email