Noored mopeedihuvilised saavad koolitust

9. ja 10. aprillil kell 18–20 oodatakse noori mopeedijuhte Kudjapel ARK-i Kuressaare büroos osalema Kuressaare politseijaoskonna, ARK-i Kuressaare büroo ja maanteeameti ühisprojektis “Mina ja mopeed”.

Noorsooküsimustega tegelev Kuressaare politseijaoskonna vanemkonstaabel Maret Metsmaa ütles, et 13–15-aastastele noortele ja nende vanematele mõeldud projekti eesmärk on tutvustada noortele kergliiklejatele ja nende vanematele mopeedi kui sõidukit, samuti nende sõidukitega teedel-tänavatel liiklemisel kaasnevaid ohte ja tagajärgi.

“Soovime teavitada noori juhte ja nende vanemaid kehtivast seadusandlusest, mopeedijuhile esitatavatest liikluseeskirja nõuetest,” märkis Metsmaa, lisades, et üritusel tutvustatakse ka mopeedijuhiloa taotlemise nõudeid ja tingimusi. Et asi ei jääks väga teoreetiliseks, jagab oma kogemusi kaherattalise sõidukiga liiklemisel kogenud praktik. Iga osaleja saab maanteeametilt “Mopeedijuhiõpiku”.

Metsmaa toonitas, et projektis osalema oodatakse huvilisi noori koos lapsevanemaga, sest kaherattalise sõiduki muretseb lapsele ema või isa ning seega on jagatav teave vajalik ka neile.

Huvilised saavad end registreerida kuni 4. aprillini tel 45 49 756 Maret Metsmaa juures Kuressaare politseijaoskonnas või meiliaadressil maret.metsmaa@kuressaare.pol.ee .

Print Friendly, PDF & Email