VI üleriiklik koolikooride konkurss toimub Kuressaare gümnaasiumis

VI üleriiklik koolikooride konkurss toimub Kuressaare gümnaasiumis

 

28.–30. märtsil leiab aset VI, G. Ernesaksa 100. sünniaastapäevale pühendatud üleriiklik koolisegakooride konkurss-festival. Tänu Kuressaare gümnaasiumi segakoori Ave võidukale esinemisele (tavakoolide kategoorias) eelmisel festivalil kolm aastat tagasi on seekordse konkursi korraldamisõigus saarlastel.

Festivali üks peakorraldaja, Ave dirigent Mai Rand ütles Oma Saarele, et tegu on vägagi suurejoonelise üritusega. “Selle jaoks valmistuvad koorid juba sügisest saati – laulupidudevahelisel perioodil on see üks tähtsamaid üritusi aasta jooksul,” selgitas Rand ning lisas, et ka festivali korraldamine on paras katsumus. “Festivali korraldamisega tegime algust talvel ja kuna korraldamist on palju, on ka meeskond üsna suur,” sõnas Rand, lisades, et siiani on kõigega kenasti hakkama saadud ja mingisuguseid takistusi ette pole tulnud: “Siiani on kõik ladusalt läinud.”

Seekordsele koolisegakooride konkurss-festivalile on esinema oodata 18 koori üle Eesti. Esinetakse kahes kategoorias – A ehk muusikakallakuga koolide ja ülelinnaliste kooride kategoorias astub üles neli, B ehk tavakoolide kategoorias 14 koori. Kokku osaleb sel aastal üritusel umbes 600 inimest.

Ürituse raames toimub ka mitmeid kontserte linna eri paigus. Reedel toimub öökontsert Kuressaare kultuurikeskuses, kus võib Saaremaa neidudekoori esituses (dirigent Anne Kanni juhatusel) kuulda J. Høybye jazz-oratooriumi “Hope”. Laupäeval astuvad kultuurikeskuses ja lossi kapiitlisaalis üles konkursist osavõtvad koorid.

Festivali žürii hulka kuuluvad tunnustatud Eesti dirigendid Ene Üleoja, Heli Jürgenson, Peeter Perens ja Indrek Viljard ning külaline Soomest, professor Tapani Tirilä.

1995. ja 1997. aastal korraldas esimesi üleriiklikke koolisegakooride konkurss-festivale Saaremaa ühisgümnaasium. Pärast seda kolis konkurss Saaremaalt välja, nüüd on see üle rohkem kui kümne aasta uuesti saarlaste korraldada.

Print Friendly, PDF & Email