Saarlanna asus juhtima Viru hotelli

Saarlanna asus juhtima Viru hotelli

 

Sokos Hotel Viru tegevjuhina asus tööle Anu Soosaar, kes on esimene eestlasest tegevjuht erastamisjärgsel perioodil ning üheksas tegevjuht hotelli ajaloos.

Anu Soosaar (Kesküla) on lõpetanud 1981. aastal Orissaare keskkooli, olles selle kooli 32. lennu vilistlane.

Viru hotelli uus juht alustas kunagi algklasside õpetajana ja tegi siis kannapöörde hotelliärisse. Viru hotellis alustas Anu Soosaar 11 aastat tagasi turundusassistendina, viimased 10 aastat töötas ta hotelli majutusjuhina.

Ajalehe Postimees hinnangul langeb Soosaare tõus hotellijuhiks kokku Eesti hotellinduse ühe raskema ajajärguga – Maarjamaad külastavate turistide arv teeb vähikäiku ning ka konkurents on läbi aegade teravaim. Vahetult Viru ümbrusesse on kerkinud kolm suurt kvaliteethotelli, mida seal aastatuhande vahetusel veel polnud.

Nagu kõigis Tallinna hotellides, moodustavad ka Viru klientidest lõviosa soomlased. Lisaks on Viru hotell põhjanaabrite seas Eesti pealinna tuntuim ööbimiskoht. Seetõttu leiab Postimees, et tõenäoliselt on Soosaar põhjanaabreid keskmisest põhjalikumalt tundma õppinud. Pole ju saladuseks, et soomlastest omanikud ei taha üldjuhul eestlasi oma siinsete ettevõtete etteotsa lubada.

Soosaare konkurendid ei pea paljuks ennustada, et tulevikus jätkub tema karjäär samas hotelliketis, kuid juba teisel pool Eesti piiri. Naine ise jääb sellisest võimalusest rääkides tagasihoidlikuks, öeldes, et esialgu ta küll kuhugi minna ei plaani.

Print Friendly, PDF & Email