Leisi vallas jagati vanuritele tuleohutusalaseid nõuandeid

Üleeile korraldasid Leisi vallavalitsus ja kohalik tuletõrjekomando eakatele teabepäeva, kus jagati nõuandeid, kuidas oma kodu turvalisemaks muuta. Leisi vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Mari-Anne Tuuling ütles Oma Saarele, et teabepäevale tuli vaid viis inimest, kel eluaastaid 65 või üle selle.

“Kuna varasematel aastatel on vallavalitsus koostöös kohaliku tuletõrjekomandoga vallaelanike seas aktiivset teavitustööd juba teinud – näiteks läinud aastal külastasime umbes sadat majapidamist –, siis ega me seekord eriti suurt ja aktiivset osavõttu oodanudki,” rääkis Tuuling.

Leisi valla seekordsel teabepäeval ja varem toimunud kodukülastuste käigus on tuleohutusspetsialistid eakatele nõuandeid jaganud, kuidas oma kodusse suitsuandur paigaldada, millised esmased tulekustutusvahendid peaksid igas kodus olemas olema, ja samas on üle vaadatud ka majapidamiste küttekolded.

“Kui vanuril endal tõepoolest pole piisavalt raha, et endale näiteks suitsuandur muretseda või siis küttekolle tuleohutusnõuetega vastavusse viia,” lausus Tuuling,” siis oleme inimestele selgitanud, kuhu on võimalik pöörduda, et vajaminevad vahendid saada.”

Mari-Anne Tuuling märkis, et kahe eelneva aasta jooksul on vallavalitsuse esindajad ja Leisi tuletõrjekomando eksperdid juba külastanud ühtekokku ligi 130 majapidamist. “Mõnel juhul, kui tegemist on olnud näiteks puudega inimesega, on vallavalitsus majapidamises oleva küttekolde täielikult oma vahenditest korda teinud,” ütles Leisi vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja.

Print Friendly, PDF & Email