Politsei tabas ööpäeva jooksul 30 liiklusseaduse rikkujat

Eile hommikul lõppes Kuressaare politseijaoskonna ööpäevaringne politseioperatsioon, mille tulemusena alustati kokku 30 väärteomenetlust.

Operatsioon viidi läbi kogu maakonnas. See algas 25. veebruari hommikul kell kaheksa ja lõppes 26. veebruaril kell kaheksa hommikul. Eesmärgiks oli kontrollida nii autojuhtidel kui ka kaasreisijatel turvavöö kasutamist.

“Loomulikult jälgiti kõike, mis puudutab liiklusjärelevalvet,” teatas Kuressaare politseijaoskonna korrakaitsetalituse vanemkomissar Kaido Vahter, kelle sõnul olid tulemused murettekitavad. Alustati kokku 30 väärteomenetlust, millest 17 juhul ei kasutanud kas siis juht või kaassõitja turvavööd. “Ühel juhul oli autos turvavööga kinnitamata laps, mis näitab täiskasvanu selget hoolimatust lapse suhtes,” märkis Vahter.

“Siinkohal tahan öelda, et turvavöö kasutamine ei ole politsei jaoks, vaid autojuhtide ja reisijate turvalisuse huvides,” rõhutas Vahter, lisades, et liiklusõnnetuste põhjuseid võib olla erinevaid, kuid kindel on vigastuste saamise põhjus – lahtine turvavöö.

Kuressaare politseijaoskonna komissari Aare Alliku sõnul osales eile hommikul lõppenud operatsioonis kuus politseitoimkonda.

Säärase politseioperatsiooni kaugemaks eesmärgiks on tõsta liiklejate turvalisust ning vähendada liiklusõnnetustes raskelt vigastada saanud inimeste arvu.

Kokku on politsei vabariigis alates 2007. aasta maikuust, mil suurendati liiklusjärelevalve mahtu, kuni aasta lõpuni igal nädalal tabanud keskmiselt 500 turvavarustuse mittekasutajat. Selle aasta jaanuaris on tabatud üle 1600 lahtise turvavööga juhi või kaassõitja.

Turvavarustuse mittekasutamise eest saab karistada kuni 3000-kroonise rahatrahviga.

Print Friendly, PDF & Email