Muinsuskaitse selts tahab korrastada Jämaja supelranna (2)

Saaremaa muinsuskaitse selts tahab koostöös harrastusakvalangistidega märtsi lõpus puhastada Torgu valla mitteametliku supelranna teravate servadega metallijäätmetest.

Saaremaa muinsuskaitse seltsi juhatuse esimees Tõnu Veldre kinnitas, et neil on tõepoolest plaan Sääre külas Jämaja teeristi lähistel asuv mitteametlik supelrand, mida külastavad nii kohalikud kui ka turistid, puhtaks teha. Muinsuskaitse selts on veebruari lõpus taotlenud kavandatud töödeks nõusolekut ka Saaremaa keskkonnateenistuselt, kuid vastust ei ole veel saadud. Esialgu on tööd planeeritud 28.–30. märtsiks ning lisaks akvalangistidele on koostööks nõusoleku andnud ka Off Road klubi, kelle maastikuautod leitud rauakraami välja tõmbavad.

Rahvale meelepärases ujumiskohas on Veldre sõnul kas sõjaajast või hilisemast ajast jäänud teravate servadega raudplaadid, mis on ohtlikud. Harrastussukeldaja on seal isegi oma calypso puruks tõmmanud.

Muinsuskaitse amet on kõnealusteks töödeks oma nõusoleku andnud.”Seltsi huvi on see, et kui sealt vee alt tuleb midagi enamat välja kui vanametall, siis saab seda eksponeerida Sääre ajalootoas,” sõnas Veldre.

Saaremaa keskkonnateenistuse looduskaitse spetsialist Piret Lang ütles Oma Saarele, et võimalusel saadavad nad vastuse seltsile ära täna. Lang lisas, et eeldatavalt on see positiivne. Kuigi tegemist on merealaga, ei ole siiski vaja taotleda ministeeriumilt veekasutuse eriluba, kuna veekogu pinnast ei tõsteta. “Keskkonnateenistus võib loa anda küll,” märkis Lang.

Print Friendly, PDF & Email