Linnavalitsus korraldab laululava remondiks riigihanke

Kuressaare linnavalitsus otsustas korraldada riigihanke Kuressaare laululava renoveerimiseks. Pakkumisi oodatakse juba käesoleva nädala lõpuks.

Kuressaare abilinnapea planeerimise ja ehituse alal Urmas Sepp ütles Oma Saarele, et Kuressaare linnuse hoovi laululava peab olema renoveeritud juba maikuu lõpuks, sest 24. maiks on sinna kavandatud esimene kultuuriüritus.

“Praegu oleme kirjad välja saatnud kolmele firmale, kes meie oletuste kohaselt võiksid laululava renoveerimisest huvitatud olla,” rääkis Sepp. “Tagasisidet ootame selle nädala lõpuks või hiljemalt järgmise nädala alguseks.”

Esialgsete kalkulatsioonide kohaselt peaks Kuressaare laululava renoveerimistööd maksma umbes 600 000 krooni. Kogu selle summa saab linn kultuuriministeeriumilt.

Pärast renoveerimistööde lõppu peaks Kuressaare laululava omandama üpris uue väljanägemise. “Välja vahetatakse mädanenud seinakonstruktsioonid, laudkate, puidust toetusprussid,” loetles Kuressaare abilinnapea kavandatavaid renoveerimistöid. Lisaks on plaanis korda teha laululava tuletorn ja osaliselt vahetatakse välja ka publiku istepingid.

Käesoleva aasta 14. juunil kavatseb Eesti Meestelaulu Selts (EMLS) Kuressaare linnuse hoovis üle-eestilise meestelaulupäeva korraldada. Selle sündmusega tähistatakse EMLS-i 20. aastapäeva, sest just 1988. aastal Kuressaares toimunud meestelaulupäeval võtsid meeskoorid vastu otsuse moodustada oma selts.

Print Friendly, PDF & Email