Aktivistid tahavad jätta Saaremaa silla eurorahata (2)

Kaks rahvusvahelist võrgustikku kutsusid mitte rahastama Euroopa Liidu toel uusriikidesse kavandatavaid objekte, mis nende hinnangul avaldavad keskkonnale negatiivset mõju, objektide nimekirjas on ka kavandatav Saaremaa sild.

Netiväljaande EUobserver väite kohaselt kutsusid võrgustikud EL-i loobuma raiskamast raha neile projektidele ja otsima alternatiivseid lahendusi.

Kokku on nimekirjas 50 objekti Balti riikidest, Poolast, Ungarist, Tšehhist, Slovakkiast ja mujaltki. Projektide kogumaksumus on võrgustike hinnangul 22 miljardit eurot. Võrgustike Bankwatch ja Friends of the Earth koostatud nimekirjas on ka Saaremaa sild.

Võrgustiku Friends of the Earth koordinaator Martin Konecny kinnitas, et projekte ei taheta külmutada, küll aga tahetakse ära hoida nendega kaasneda võivaid probleeme. Aktivistid teatasid, et kavatsevad oma seisukoha esitada eurovolinikele ning nende riikide esindajaile Brüsselis.

Saaremaa püsiühenduse asjatundjate komisjoni sekretär Urmas Konsap ütles Oma Saarele, et aktivistide avaldust tuleb võtta rahulikult. “Loomulikult on nad inimesed, kes tegelevad oma asjadega ja kellel on oma arvamus, ja nad üritavad seda omal moel kaitsta,” rääkis Konsap. “Meie toimetame ikkagi vastavalt sellele kavale, mille valitsus on kehtestanud, “ lisas asjatundjate komisjoni sekretär.

Konsapi sõnul on Euroopa Komisjonile sarnaseid avaldusi erinevatelt organisatsioonidelt ka varem laekunud.

Print Friendly, PDF & Email