Eetikakomisjon kurtis isamaalise kasvatustöö puudumist (3)

Kuressaare linnavolikogu eetikakomisjoni liikmed avaldasid muret isamaalise kasvatustöö puudumise üle koolides.

Komisjoni viimasel koosolekul kurtis staažikas pedagoog Vilve Männa, et teda kui vana kooliõpetajat vaevab asjaolu, et koolides puudub isamaaline kasvatustöö. “Kui jälgida näiteks meie vabariigi aastapäeva üritusigi, pärgade panekuid, siis on seal õpilasi osalemas vaid üksikud,” osutas Männa. “Eesti Vabariigi taasiseseisvumise algusajal läks isamaaline kasvatus viltu, esimestest uutest õppekavadest jäi see välja,” leidis Männa.

Ta pani ette saata koolidele märgukiri, et koolijuhid korraldaksid koos õpilasorganisatsioonidega isamaalist kasvatustööd.

Komisjoni liige Adam Tamjärv tõdes, et õpilasorganisatsioonid on oma osatähtsust kaotamas, kuna noored ei ole poliitikast eriti huvitatud. Kaitseliidu toetajaliikmena teadvat ta aga, et noortel kotkastel ja kodutütardel on programm, mille järgi tuleks koolides luua aktiiv isamaalise kasvatustöö tegemiseks. “Kaitseliit ja kodutütred on käinud koolides end tutvustamas, kuid tagasisidet ei ole, õpetajad ei ole tundnud huvi,” nentis Tamjärv.

Komisjoni liige Anti Toplaan rääkis, kuidas ta üritas kaheksa aastat koos Margus Birkenfeldtiga elustada skautide liikumist, see aga ei õnnestunud, sest noored kotkad ja kodutütred ei ole populaarsed. Erakondade noortekogude häda on Toplaane hinnangul aga nende liigne politiseeritus.

Komisjoni esimees Bruno Pao võttis arutelu kokku ettepanekuga tõstatada isamaalise kasvatuse teema erakondlikult ja arutada seda koolijuhtidega.

Print Friendly, PDF & Email