Sõnajalgade perekonda ähvardab maatükkidest ilmajäämine (8)

Sõnajalgade perekonda ähvardab maatükkidest ilmajäämine

 

Laulu- ja äriperekond Sõnajalg peab loobuma nende poolt Salme vallas erastatud üleliigsest maast. Salme vallavanem Kalmer Poopuu ütles Oma Saarele, et nii Siiril, Viivil, Olegil, Andresel kui ka Siiri ja Viivi emal Elvi Maripuul on erastamise piirmäär ületatud 15 hektariga. “Vastavalt vabariigi määrusele ja kehtivatele seadustele võib üks isik erastada kuni 10 ha metsamaad, maakorralduse nõuetest tulenevalt võib erastatava maa pindala olla veel 5 ha suurem ehk kokku 15 ha,” rääkis Poopuu, selgitades, et kui isik erastab vaba metsamaad mitme katastriüksusena, võib pindala kokku olla kuni 15 ha.

Vallavanema sõnul ei ole üle piirmäära ulatuvad numbrid suured. “Kõik eksimused jäävad vahemikku 0,6–3 ha,” sõnas Poopuu, kelle sõnul on viis inimest (Oleg, Andres, Viivi ja Siiri Sõnajalg ning Elvi Maripuu) kokku erastanud 22 maatükki.

Sõnajalad kinnitati vaba põllumajandus- ja metsamaa erastajate nimekirja 2003. aasta lõpus. “Pärast seda sooritati nende erastatud maadel mõõtmised, mis antud juhul on piisavalt mahukas protsess, kuna tegu on siiski 20 erineva üle Salme laiali oleva maatükiga,” selgitas Poopuu, miks teema alles nüüd uuesti päevakorda kerkis.

“Me tuletasime maade erastamise piirmäära ületamist neile uuesti meelde ning andsime 10. veebruarini aega otsustada, millistest maadest nad loobuda soovivad,” lausus Poopuu, lisades, et asi võetakse 18. veebruari vallavolikogu istungi päevakorda. “Kui istungi ajaks pole vastust tulnud, millest soovitakse loobuda, hakkab vald maatükke ära võtma nimekirja alusel,” ütles vallavanem.

Print Friendly, PDF & Email